Voveraitės iš savęs yra tikrai nuostabūs. Nėra nieko skanesnio už
voveraites su bulvėmis. Didžiausias šių grybų pliusas yra tas, kad voveraitės itin retai būna sukirmijusios, tad jas ganėtinai lengva pririnkti. Jeigu jums pavyko miške surinkti nemažą voveraičių derlių arba jums pasisekė įsigyti daug voveraičių turguje, galima ne tik pasimėgauti šiais grybais šiandien, bet ir užsišaldyti žiemai. Žiemą bus itin malonu virti aromatinę sriubą arba kitus skanius patiekalus iš šaldytų voveraičių.
Patarimai šaldant voveraites
- Nepamirškite, kad voveraites privalu apdoroti tą pačią dieną, kai jas tik pririnkote. Voveraitės gali būti laikomos žemoje temperatūroje ne ilgiau kaip 16-18 valandų. Tad voveres geriau užsišaldyti iškart nieko ilgai nelaukiant.
- Itin svarbu prieš užšaldant grybus gerai juos išvalyti. Ypatingą dėmesį atkreipiame į voveraičių kepurėlės kitą pusę. Būtent ten susikaupia didžiausias kiekis visų miško šiukšlių. Voveraites galima užšaldyti įvairiais būdais: žalias, keptas, virtas, taipogi kartu su sultiniu, kuriame buvo virti grybai. Užšaldymo metodas parenkamas pagal tai, kuriems patiekalams vėliau bus naudojamos šaldytos voveraitės.
nesvarbu
Atsakyti
WorldRecipes.eu komanda
Daiva
Aldona
Atsakyti
Baba
Atsakyti
Bri
Atsakyti