grietinėlė: 40 mililitrų (arba pienas; arba sutirštintas pienas)
sviestas: 30 gramų
saulėgrąžos: 150 gramų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių miltus sumaišykite su cukrumi. Įtarkuokite šaltą sviestą, pirštais sutrinkite viską iki trupinių. Įmuškite kiaušinį bei išminkykite tešlą. Palikite ją maždaug pusvalandžiui šaldytuve.
2. Po to atvėsusią tešlą ant šiek tiek miltuoto paviršiaus iškočiokite (maždaug 4 milimetrų storio), išpjaukite norimo dydžio sausainius (aš pjoviau 5 centimetrų skersmens), sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos (man gavosi dvi skardos) ir kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių.
3. Per tą laiką, kol sausainiai kepa paruoškite viršų. Į ugniai atsparų indą sudėkite cukrų, medų, pieną bei sviestą, kaitinkite iki užvirimo, sumažinkite ugnį ir maišydamos virkite viską maždaug minutę. Paskui nuimkite nuo ugnies bei sudėkite saulėgrąžas.
4. Pakepusius sausainius ištraukite iš orkaitės, uždėkite ant jų saulėgrąžų masės bei vėl kepkite maždaug 10 minučių. Lepinkitės!
5. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.