Sluoksniuotos bandelės

2018-03-23 Autorius Suvalgyk mane

Sluoksniuotos bandelės

Ingredientai

    • bemielė sluoksniuota tešla: 500 gramų
    • fermentinis sūris: 200 gramų
    • kumpis: ~1 gabaliuko
    • tepamas varškės lydytas sūrelis: 1 indelio
    • kiaušiniai: 1
    • picos prieskoniai (bazilikas, raudonėlis, mairūnas)
    • aguonos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bemielę sloksniuotą tešlą galima pasigaminti ar nusipirkti parduotuvėje (su pirkta daug greičiau). Jei šaldyta - palikite kambario temperatūroje, kad "atsileistų".
  2. 2. Tuomet sutarkuokite sūrį, supjaustykite smulkiai kumpį, išplakite kiaušinį.
  3. 3. Tada tešlą iškočiokite ganėtinai plonai. Jei tešla pradėjo lipti prie kočėlio, pabarstykite šiek tiek miltų. Tešlą pjaustykite į stačiakampio formos lapelius (panašiai 20x12 centimetrų).
  4. 4. Pagrindus ištepkite su varškės lydytu sūriu, berkite kumpį, sūrį, picos prieskonius. Vieną kraštą aptepkite kiaušiniu. Kiekvieną lakštą suvyniokite taip, kad sujungimas liktų apačioje (kiaušinis skirtas tam, kad kraštas neatliptų). Dėkite į skardą padengtą su kepimo popieriumi arba folija. Kiekvieną "vyniotinio" paviršių aptepkite kiaušiniu, apibarstykite picos prieskoniais bei aguonomis. Supjaustykite į maždaug 4 centimetrų pločio gabaliukus.
  5. 5. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 20 minučių. Nesudėtingai pagaminama, lengva ir gardu! Skanaukite!
  6. 6. Pastebėjimas: Taip pat galite bandeles daryti ir su džemu, karamele ar šokoladu. Aptepkite tešlą įdaru, supjaustykite plonais (maždaug 2 centimetrų) ruoželiais/ juostelėmis bei suvyniokite jas. Turėtų gautis tarsi "sraigių namelio formos bandelės" (galite matyti nuotrauką žemiau, kaip gavosi mums).
Sluoksniuotos bandelės
Sluoksniuotos bandelės