Šilti, aromatingi ir nepaprastai skanūs BBQ vištienos pyragėliai yra puikus pasirinkimas tiek šaltam žiemos vakarui, tiek šiltam vasaros piknikui. Šis receptas sujungia trapią sluoksniuotą tešlą su sultiniu, aštroku BBQ vištienos įdaru, sukurdamas tobulą skonių derinį, kuris patenkins net išrankiausią gomurio skonį.
Šie sluoksniuotos tešlos pyragėliai su BBQ vištiena yra puikus užkandis vakarėliams, šeimos susibūrimams ar net kasdieniniams pietums. Jų paruošimas nereikalauja daug pastangų, o rezultatas tikrai nustebins ir pradžiugins visus skonio receptorius. Pyragėliai išeina traškūs iš išorės ir minkšti, sultingi viduje - tiesiog tobulas derinys!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje virtos vištienos krūtinėlės galite naudoti keptą vištieną, kalakutienos filė arba net plėšytą kiaulieną.
- Jei neturite @daumantu_wowmama BBQ padažo, galite naudoti bet kurį kitą BBQ padažą arba pasigaminti namuose (sumaišykite kečupą, medų, Vusterio padažą, česnako miltelius ir rūkytą papriką).
- Sezamų sėklas galite pakeisti aguonų, linų sėklomis arba smulkintais riešutais.
- Vietoje bemielės sluoksniuotos tešlos galima naudoti ir mielinę sluoksniuotą tešlą, tačiau tuomet reikės atsižvelgti į ilgesnį paruošimo laiką.
- Jei mėgstate aštresnį skonį, galite pridėti šiek tiek čili pipirų arba aitriųjų paprikų miltelių.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš pradėdami ruošti įdarą, išimkite sluoksniuotą tešlą iš šaldiklio, kad ji spėtų atšilti iki kambario temperatūros.
- Sluoksniuotą tešlą geriausia kočioti ant šiek tiek pamiltuoto paviršiaus, kad neliptų.
- Įdaro neperkraukite, nes kepant pyragėliai gali praplyšti ir įdaras ištekėti.
- Kad pyragėliai būtų ypatingai blizgūs, kiaušinį galite sumaišyti su šlakeliu pieno.
- Jei norite, kad pyragėliai būtų dar traškesni, prieš dedant į orkaitę, skardą su pyragėliais galite įdėti į šaldytuvą 10-15 minučių.
- Pyragėlius patiekite su papildomu BBQ padažu arba grietine su žalumynais.
Atsakinėjama į Komentarą