Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su bbq vištiena

2025-03-17 Autorius Žiupsnis meilės ir pipirų

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su bbq vištiena
Šilti, aromatingi ir nepaprastai skanūs BBQ vištienos pyragėliai yra puikus pasirinkimas tiek šaltam žiemos vakarui, tiek šiltam vasaros piknikui. Šis receptas sujungia trapią sluoksniuotą tešlą su sultiniu, aštroku BBQ vištienos įdaru, sukurdamas tobulą skonių derinį, kuris patenkins net išrankiausią gomurio skonį. 

Šie sluoksniuotos tešlos pyragėliai su BBQ vištiena yra puikus užkandis vakarėliams, šeimos susibūrimams ar net kasdieniniams pietums. Jų paruošimas nereikalauja daug pastangų, o rezultatas tikrai nustebins ir pradžiugins visus skonio receptorius. Pyragėliai išeina traškūs iš išorės ir minkšti, sultingi viduje - tiesiog tobulas derinys! 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje virtos vištienos krūtinėlės galite naudoti keptą vištieną, kalakutienos filė arba net plėšytą kiaulieną.
  • Jei neturite @daumantu_wowmama BBQ padažo, galite naudoti bet kurį kitą BBQ padažą arba pasigaminti namuose (sumaišykite kečupą, medų, Vusterio padažą, česnako miltelius ir rūkytą papriką).
  • Sezamų sėklas galite pakeisti aguonų, linų sėklomis arba smulkintais riešutais.
  • Vietoje bemielės sluoksniuotos tešlos galima naudoti ir mielinę sluoksniuotą tešlą, tačiau tuomet reikės atsižvelgti į ilgesnį paruošimo laiką.
  • Jei mėgstate aštresnį skonį, galite pridėti šiek tiek čili pipirų arba aitriųjų paprikų miltelių.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš pradėdami ruošti įdarą, išimkite sluoksniuotą tešlą iš šaldiklio, kad ji spėtų atšilti iki kambario temperatūros.
  • Sluoksniuotą tešlą geriausia kočioti ant šiek tiek pamiltuoto paviršiaus, kad neliptų.
  • Įdaro neperkraukite, nes kepant pyragėliai gali praplyšti ir įdaras ištekėti.
  • Kad pyragėliai būtų ypatingai blizgūs, kiaušinį galite sumaišyti su šlakeliu pieno.
  • Jei norite, kad pyragėliai būtų dar traškesni, prieš dedant į orkaitę, skardą su pyragėliais galite įdėti į šaldytuvą 10-15 minučių.
  • Pyragėlius patiekite su papildomu BBQ padažu arba grietine su žalumynais.

Ingredientai

    • Sluoksniuota bemielė tešla: 3 lakštai 
    • Svogūnas: 1 nedidelis 
    • Virta vištienos krūtinėlės filė: 250 g 
    • @daumantu_wowmama BBQ padažas: 3-4 šaukštai (arba kitas mėgstamas bbq padažas)
    • Kiaušinis: 1 vnt. 
    • Sezamų sėklos: 1 šaukštas 
    • Druska: pagal skonį 
    • Aliejus kepimui: 1 šaukštas 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros.
  2. 2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepkite jį keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol taps skaidrus ir minkštas (apie 3-5 minutes).
  3. 3. Paruoškite virtą vištienos krūtinėlės filė – ją reikia supešioti dviem šakutėmis, kad gautųsi plėšyta vištiena.
  4. 4. Dideliame dubenyje sumaišote supešiotą vištieną, pakepintą svogūną, įberiat druskos pagal skonį ir įpilat kelis šaukštus Daumantų BBQ padažo.
  5. 5. Gerai išmaišius, gaunasi sultingas ir gardus įdaras pyragėliams.
  6. 6. Sluoksniuotos tešlos lakštus atšildžius, juos lengvai pakočiojate, kad taptų plonesni.
  7. 7. Supjaustote tešlą į keturias vienodo dydžio dalis.
  8. 8. Ant kiekvieno tešlos gabalėlio centro uždėsit po gerą šaukštą vištienos įdaro.
  9. 9. Tešlos kraštus atsargiai užlenksit ant įdaro ir užspausit, suformavus pyragėlius.
  10. 10. Kepimo skardą išklojus kepimo popieriumi, sudėkite ant jos paruoštus pyragėlius.
  11. 11. Dubenėlyje išplaksit kiaušinį ir juo ištepsit pyragėlių viršų.
  12. 12. Apibarstykite pyragėlius sezamų sėklomis.
  13. 13. Dėkite skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite pyragėlius 15-18 minučių, arba kol jie taps gražiai auksinės spalvos ir traškūs.
  14. 14. Iškepusius pyragėlius išimsite iš orkaitės ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti prieš patiekiant.
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su bbq vištiena
Receptų autorė Žiupsnis meilės ir pipirų

Atsakinėjama į Komentarą

Prabangi šeimos vakarienė vos per 5 min.
(30)
Mini taco tubs - kukurūzų geldelės su vištiena ir daržovėmis
(3)