1. Iš pradžių obuolius nulupame bei supjaustome gabalėliais. Suberiame į puodelį kartu su razinomis, spanguolėmis ir cukrumi. Įmetame vieną šaukštą sviesto bei pakaitiname ant viryklės kol sviestas ir cukrus išsilydys. Obuoliai turi kiek pasitroškinti, bet nepavirsti į košę, dėl to geriau naudoti kietesnius, rūgštesnius obuolius. Bebaigiant troškintis obuoliams suberiame cinamoną, išmaišome bei šiek tiek atvėsiname.
2. Per tą laiką filo tešlos lapus sutepame plonu sluoksniu išlydytu sviestu. Ant paruoštų filo tešlos lakštų suverčiame obuolių masę. Atsargiai užvyniojame kraštelius bei suvyniojame vyniotinį. Suvynioti tampa lengviau jei filo tešlos lapus sudedame ant kepimo popieriaus, tuomet jo pagalba lengvai suvyniojame į vyniotinį. Paviršių aptepame sviestu, jo dėka kepant paviršius dailiai paruduos.
3. Po to vyniotinį įdedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepame tol, kol paviršius paruduos.
4. Iškepusį štrudelį atvėsiname, apibarstome cukraus pudra. Pjaustome su duonai skirtu peiliu bei patiekiame su ledais, saldžia grietine arba plakta grietinėle. Mėgaujamės!
5. Rekomendacija: Daugiau štrudelių receptų rasite: Štrudeliai.