Tobuli, greiti, ploni ir minkšti imbieriniai sausainiai su medumi

2018-12-19 Autorius Tinginių maistas

Tobuli, greiti, ploni ir minkšti imbieriniai sausainiai su medumi

Ingredientai

    • miltai: 600 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • kambario temperatūros sviestas: 200 gramų
    • skystas medus: 200 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • maltas imbieras: 1 šaukšto
    • maltas muskatas: 1 šaukštelio
    • malti gvazdikėliai: 1 šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • druska: 1 šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 1 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių dideliame dubenyje kiaušinius ištriname su cukrumi, įmaišome kambario temperatūros sviestą. Sudedame medų bei dar kartą išmaišome.
  2. 2. Tuomet kitame dubenyje sumaišome likusius sausus ingredientus. Juos po truputį dedame į kiaušinių, cukraus, sviesto ir medaus masę bei suminkome tešlą. Ją bent kelias valandas palaikome šaldytuve.
  3. 3. Tada plonai iškočiojame, išspaudžiame norimos formos sausainius bei kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 7–10 minučių. Skanauje!
  4. 4. Pastebėjimas: Iškepusius sausainius galite, jeigu norisi, dekoruoti įvairiaspalviu glajumi, bet man pačiai asmeniškai labiau patinka be glajaus.
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau imbierinių sausainių receptų rasite: Imbieriniai sausainiai.
Fantastiškai gardūs sezamo sėklų sausainiai
(4)
Kakaviniai espresso sausainiai
(1)