Tortas su šokolado glajumi

2019-04-19 Autorius Skanūs kąsneliai

Tortas su šokolado glajumi

Ingredientai

    Biskvitui:
    • minkštas sviestas: 225 gramų
    • cukrus: 285 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • vanilė: 2 arbatinių šaukštelių
    • miltai: 385 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • pienas: 250 mililitrų
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • apelsino sultys (biskvito sulaistymui)
    Pertepimui:
    • juodas šokoladas: 150 gramų
    • 30% grietinė: 200 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių išmaišome minkštą sviesta su cukrumi iki purumo, dedame po vieną kiaušinio trynį, vanilę.
  2. 2. Tuomet porą kartų persijojame miltus su kepimo milteliais. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų su druska.
  3. 3. Tada į sviesto masę dedame miltus bei pieną (pilant pieno paskui miltų, per kelis kartus pakaitomis) ant galo atsargiai įmaišome baltymus.
  4. 4. Dvi 20 centimetrų dydžio skardeles patepame sviestu, padaliname perpus masę ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį, dar paliekame 5 minutes skardoje, paskui atvėsiname ant grotelių.
  5. 5. Glajus: Ištirpiname šokoladą ant garų vonelės, kai masė pravės įmaišome grietinę.
  6. 6. Atvėsusius biskvitus sulyginame (nupjauname iškilimus) bei suliejame apelsinų sultimis, pertepame trečdaliu glajaus, likusiu aptepame viršų ir kraštus. Lepinamės!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Recepto autorius Skanūs kąsneliai
Braškinis tortas
(19)
Citrininis blynų tortas
(4)
Bananinis medaus tortas
(1)
Varškės ir slyvų tortas pagal Beatą
(21)
Lietinių blynų tortas su varške
(15)