Tortilijų suktinukai su dešrelėmis

2025-03-05 Autorius oSkanu.lt

Tortilijų suktinukai su dešrelėmis
Tortilijų suktinukai su dešrelėmis – tai puikus pasirinkimas, kai norisi greitai ir skaniai pavalgyti, bet šaldytuve trūksta įprastų ingredientų. Šis receptas gimė spontaniškai, kai netikėtai pritrūkus mėsos, teko improvizuoti su tuo, kas buvo po ranka. Rezultatas pranoko visus lūkesčius! Švelniai traškios tortilijos, apkeptos dešrelės ir gaivių daržovių derinys sukuria tobulai subalansuotą skonį, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Šie suktinukai puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei, taip pat juos galima pasiimti į darbą, mokyklą ar pikniką. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje tortilijos galima naudoti lavašą, pitą ar net plonai iškočiotą naminę tešlą.
  • Dešreles galima pakeisti vištienos file, malta jautiena, rūkyta lašiša ar keptu tofu (vegetariškam variantui).
  • Kefyro užtepėlę galima pagaminti ir iš graikišo jogurto, grietinės ar majonezo.
  • Jei neturite saulėgrąžų daigų, galite naudoti spinatus, špinatų daigus arba kitus žalumynus.
  • Kietąjį sūrį galima pakeisti feta, mocarela ar net varškės sūriu.
  • Vietoje ghee (lydyto sviesto) galima naudoti alyvuogių, kokosų aliejų arba įprastą sviestą.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš vyniojant tortilijų suktinukus, tortilijas galima šiek tiek pašildyti mikrobangų krosnelėje arba keptuvėje – taip jos taps lankstesnės ir nesutrūkinės vyniojant.
  • Norint išgauti traškesnę tekstūrą, susuktus suktinukus galima apkepinti iš visų pusių.
  • Kefyro užtepėlę rekomenduojama pagardinti šviežiomis ar džiovintomis žolelėmis – krapais, petražolėmis, baziliku ar čiobreliu.
  • Daržoves geriausia supjaustyti plonomis juostelėmis – taip bus patogiau valgyti suktinukus.
  • Jei ruošiate suktinukus iš anksto, kad nesumirktų, daržoves patariama sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų drėgmė.

Ingredientai

    • Tortilijos (arba lavašas): 4 vnt. 
    • Dešrelės: 400 g (arba 8 vidutinio dydžio) 
    • Kefyras: 200 ml 
    • Česnakas: 2 skiltelės 
    • Druska: pagal skonį 
    • Pipirai: pagal skonį 
    • Salotų lapai: 100 g 
    • Saulėgrąžų daigai: 50 g 
    • Ridikėliai: 100 g (arba 6-8 vnt.) 
    • Agurkai: 1 vidutinio dydžio 
    • Paprika: 1 vidutinio dydžio 
    • Kietasis sūris: 100 g 
    • Ghee (lydytas sviestas): 1 valgomas šaukštas 
    • Kanapių sėklos: 2 valgomi šaukštai 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruoši naminę kefyro užtepėlę. Sumaišyk kefyrą su smulkiai supjaustytomis česnako skiltelėmis, įberk druskos ir pipirų pagal skonį. Gerai išmaišyk ir pastatyk į šaldytuvą, kad skoniai susijungtų.
  2. 2. Dabar reikia paruošti visas daržoves. Salotų lapus nuplaunama ir nusausinama. Saulėgrąžų daigus taip pat nusausink. Ridikėlius supjaustyk plonomis riekelėmis. Agurką nulupk ir supjaustyk plonomis juostelėmis. Papriką išvalyk nuo sėklų ir supjaustyk plonomis juostelėmis. Kietąjį sūrį sutarkuok stambia tarka.
  3. 3. Toliau paieškok keptuvę ir įkaitink joje ghee (lydytą sviestą). Dešreles supjaustyk įstrižai ir kepk ant silpnos ugnies, kol jos gražiai apskrus iš visų pusių. Tai užtruks maždaug 3-5 minutes.
  4. 4. Tada imk tortilijų lakštus ir tolygiai patepk juos paruošta kefyro užtepėle, palikdamas maždaug 1 cm kraštą neapteptą, kad užtepėlė neištekėtų suktinuko susukimo metu.
  5. 5. Ant užtepėlės dėsi salotų lapus, tada – saulėgrąžų daigus, ridikėlių griežinėlius, agurkų ir paprikų juosteles, tarkuotą sūrį ir galiausiai – apkeptas dešreles.
  6. 6. Užbaigsi apibarstydamas viską kanapių sėklomis, kurios suteiks patiekalui ne tik papildomų maistinių medžiagų, bet ir malonų riešutinį skonį.
  7. 7. Atsargiai susuk tortilijas į tvirtus suktinukus, pirmiausia užlenkdamas kraštus, kad ingredientai neiškristų, o tada suk nuo vieno krašto iki kito.
  8. 8. Paruoštus suktinukus trumpai pašildyk sausoje keptuvėje iš visų pusių, kol tortilija lengvai apskrus ir taps traški. Kiekvieną pusę kaitink apie 30 sekundžių.
  9. 9. Baigus kepti, leisk suktinukams šiek tiek atvėsti, tada supjaustyk juos įstrižai per pusę ir patiekiamos.
Tortilijų suktinukai su dešrelėmis
Pilno grūdo makaronai su vištiena
(1)
Lęšių troškinys su mėsa ir daržovėmis
(3)