jautienos faršas: 200 gramų (arba tiesiog išvis 500 gramų vištienos faršo)
svogūnai: 250 gramų
česnakas: 10 gramų
kefyras: 150 gramų
druska
pipirai
mairūnas
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių vandenį užviriname kartu su aliejumi ir, druska, kai užvirs supilame plikiniui skirtus miltus bei gerai išmaišome, kad neliktų gumulėlių, kai atvės mušame kiaušinį, išmaišome, supilame degtinę (aš pyliau 3 šaukštus), suberiame likusius miltus ir labai gerai išminkome (maždaug 15 minučių). Tada įdedame į maistinę plėvelę, padedame į šaldytuvą maždaug 60 minučių. Išėmusios perminkome bei tešlos imame ~84 gramus, plonai plonai iškočiojame, dedame įdarą, užsandariname kraštus, užspausdamos pirštais bei šakute.
2. Pastebėjimas: Įdarui galite smulkiai supjaustyti mėsas, aš tiesiog naudojau faršą. Tuomet supjaustome svogūnus labai smulkiai, česnakus taipogi, sudedame likusius nurodytus ingredientus.
3. Kepame labai gerai įkaitintame aliejuje, pavartydamos, jei kepsite keptuvėje, reikia, kad aliejus vos vos apsemtų čeburėkus, kai įdėsit su didesniu šaukštu reiktų iškart užpilti aliejaus, jei aliejus neapsemtų jų. Kepame, kol dailiai apskrus. Tikrai, kad totoriai mokėjo čeburekus kepti. Skanumėlis!
4. Rekomendacija: Daugiau čeburekų receptų rasite: Čeburekai.