Traškios ir sultingos vištienos šlaunelės keptos orkaitėje

2020-03-14 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Traškios ir sultingos vištienos šlaunelės keptos orkaitėje
Itin greitai paruošiamos vištienos šlaunelės, kurias šį kartą kepsim orkaitėje. Galiu užgarantuoti, kad gausite tiek traškią odelę, tiek sultingą vištieną.

Ingredientai

    • vištienos šlaunelės: 8 (~1 kilogramo)
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • džiovintas mairūnas: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • malta raudonoji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos šlauneles gerai nusausiname.
  2. 2. Tada kiekvieną vištienos šlaunelę įtriname aliejumi.
  3. 3. Dubenėlyje sumaišome visus prieskonius ir maždaug daugiau nei pusę suberiame ant vištienos ir gerai įtriname.
  4. 4. Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi.
  5. 5. Dedame groteles ir ant jų išdėliojame šlauneles.
  6. 6. Ant kiekvienos užberiame pasiliktų prieskonių ir gerai prispaudžiame.
  7. 7. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  8. 8. Kepame orkaitėje maždaug 40 minučių.
  9. 9. Patiekiame su mėgiamu garnyru ir skanaujame!
Virta vištienos dešra
(1)
Vištienos ir moliūgų troškinys / karis su paprikomis
(3)
Salotos su rūkyta vištiena, kukurūzais ir ananasais
(4)
Rageliai, įdaryti daržovėmis ir kalakutiena / vištiena - gimtadieniams, vakarėliams, ar vaikams neštis į pikniką ar iškylą!
(3)