Traškūs varškės tešlos čeburekai su vištienos įdaru

2018-08-28 Autorius Audronė - Gamink su Audrone

Traškūs varškės tešlos čeburekai su vištienos įdaru
Iš recepte nurodytų ingredientų kiekio man pavyko pagaminti 17 čeburekų.

Ingredientai

    Tešlai:
    • 9% riebumo varškė: 180 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 300 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    Įdarui:
    • smulkinta viščiukų šlaunelių mėsa: 300 gramų
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • svogūnai: 1
    • pipirai
    • druska
    • prieskoninės žolelės
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įdaras: Susmulkintą vištieną pagardiname recepte nurodytas prieskoniais, grietine bei išmaišykite (įdaras paruoštas).
  2. 2. Tešla: Varškę, kiaušinius bei grietinę išmaišome. Miltus, kepimo miltelius bei druską įmaišome į varškės masę.
  3. 3. Tuomet iš paruoštos masės kočėlu kočiojame apskritimus (maždaug 15 centimetrų). Be to, dar turėkite po ranka šiek tiek miltų, jeigu kočiojant apskritimus masė kiek liptų.
  4. 4. Tada į vieną apskritimo pusę dėkite paruošto įdaro, užlenkite bei kraštus užspauskite šakutės pagalba.
  5. 5. Čeburekus kepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, vis pavartydamos iš abiejų pusių. Mėgaukitės:)

Jolanta

Tokie čeburekai buna patys skaniausi.
Atsakyti
Bulviniai blynai su kastiniu ir silke
(1)