Autorius apie receptą
Trinta saldžiųjų bulvių sriuba su daržovėmis ir saulėje džiovintais pomidorais yra tobulas pasirinkimas šaltesniam metų laikui. Ši kreminė, sodraus skonio sriuba sužavės jus savo aromatu ir subtiliu saldžiųjų bulvių skoniu, kurį puikiai papildo saulėje džiovinti pomidorai. Saldžiosios bulvės yra ne tik skanu, bet ir labai naudingos sveikatai - jose gausu vitaminų A, C ir B6, taip pat skaidulų ir antioksidantų. Mūsų receptas jums padės sukurti šį šildantį, sotų ir maistingą patiekalą, kuris taps tikru išsigelbėjimu užimtomis dienomis. Sriuba išeina tiršta, aksominės tekstūros, todėl bus puikus pagrindinis patiekalas pietums ar vakarienei. Paruošimo procesas nėra sudėtingas, o rezultatas tikrai pradžiugins visą šeimą.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje saldžiųjų bulvių galite naudoti moliūgą.
- Jei neturite saulėje džiovintų pomidorų, galite naudoti 2 šaukštus pomidorų pastos arba 1 skardinę smulkintų pomidorų.
- Vietoje daržovių sultinio tinka ir vištienos ar jautienos sultinys, vegetarams - grybų sultinys.
- Svogūnus galite pakeisti šalotiniais svogūnais, kurie suteiks švelnesnį skonį.
- Česnako milteliai (1 arbatinis šaukštelis) gali pakeisti šviežią česnaką.
- Norint paįvairinti, galite įdėti truputį kokosų pieno ar grietinėlės.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Saldžiąsias bulves prieš verdant rekomenduojama nulupti, tačiau jei naudojate ekologiškas, galite jas tiesiog gerai nuplauti.
- Daržoves stenkitės supjaustyti vienodo dydžio kubeliais, kad visos išvirtų per tą patį laiką.
- Jei norite dar intensyvesnio skonio, saulėje džiovintus pomidorus prieš dėdami į sriubą apkepkite kartu su svogūnais.
- Sriubą trinkite dalimis, kad išvengtumėte išsiliejimo.
- Jei mėgstate skystesnę sriubą, galite įpilti daugiau sultinio arba šiek tiek vandens.
- Patiekdami galite papuošti ne tik grietine, bet ir skrudintais moliūgų sėklų dribsniais, čili dribsniais arba šviežiomis žolelėmis.
Atsiliepimai