1. Indiška duonelė Naan. Pirmiausiai cukrų ir mieles užpilame šiltu vandeniu ir paliekame 10 minučių.
2. Persijojame miltus su druska, kepimo milteliais į didelį dubenį. Supilame mieles, pieną, jogurtą, aliejų ir gerai išmaišome. Perkeliame tešlą ant miltuoto paviršiaus ir gerai išminkome, kol tešla taps elastinga, blizgės. Jei tešla limpa prie rankų, pridedame šiek tiek miltų.
3. Perdedame tešlą į aliejumi išteptą indą ir uždengę paliekame šiltai 1-2 valandas.
4. Šiek tiek paminkome tešlą, padaliname į 4 dalis ir vėl paliekame pakilti uždengtą maždaug 40-60 minučių arba kol tešla padvigubės.
5. Orkaitę įkaitiname iki 230 laipsnių temperatūros. Tegu joje kaista ir kepimo skarda. Paimame vieną kamuolėlį ir iškočiojame lašo formos paplotėlį. Taip pat ir kitus.
6. Vieną paplotėlio pusę sudrėkiname vandeniu ir dedame šlapia puse žemyn į karštą skardą (skardoje tilps du vienetai). Kepame 4-6 minutes arba kol paplotėliai išsipūs ir atsiras gražių rusvų dėmelių.
7. Ištraukę aptepame lydytu sviestu ir suvyniojame į virtuvinį rankšluostį, kad išliktų minkšti.
8. Turkiški maltinukai Kofta. Faršą, prieskonius, smulkintą česnaką, svogūną, aliejų ir kiaušinį gerai išmaišome, įpilame vandens ir gerai išminkome.
9. Suformuojame nedidelius kamuoliukus, sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, apkepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje kol pasidengs gražia plutele.
10. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, įspaudžiame česnako skiltelę, įberiame riešutus, sudedame maltinukus ir šiek tiek pakaitiname.
11. Imame dar šiltą naan duonelę, įsidedame į ją maltinukų, užpilame jogurto (kefyro)-česnako-druskos-mėtų padažo ir skanaujame!
12. Rekomendacija: Daugiau maltinukų receptų rasite: Maltinukai.