Varškės keksas su avietėmis (tinka ir šaldytos)

Ingredientai

    • sviestas: 200 gramų
    • cukrus: 160 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • miltai: 240 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • varškė: 180 gramų
    • bananai: 2
    • avietės: 150 gramų (galite naudoti ir šaldytas)
    • avižiniai dribsniai: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių minkštą sviestą su cukrumi bei vaniliniu cukrumi išsukite iki baltumo. Įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakite. Įdėkite varškės, vėl išplakite. Suberkite miltus bei kepimo miltelius, dar paplakte, kol gausite vienalytę masę.
  2. 2. Tuomet paimkite kekso kepimo formą (mano pačios buvo 21 centimetro skersmens) ir paskirstykite joje pusę tešlos, ant viršaus pabarstykite pusę aviečių kiekio, sudėkite gabaliukais sulaužytą bananą, ant viršaus uždėkite likusią tešlą, įsmeikite likusias avietes ir sulaužytą antrą bananą. Viršų apibarstykite avižiniais dribsniais.
  3. 3. Tada kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes. Iškepusį keksą galite, jeigu norisi, apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.
Varškės keksas su avietėmis (tinka ir šaldytos)
Kalėdinis keksas
(5)
Cukinijų keksas su aguonomis ir šokoladiniu glaistu
(4)
Keksas su juodaisiais serbentais ir nutella
(1)