Vieno puodo mėsos troškinys

2019-06-14 Autorius oSkanu.lt

Vieno puodo mėsos troškinys

Ingredientai

    • stirnienos kumpis: 500 gramų
    • morkos: 3
    • bulvės: 6-8
    • paprikos: 0,5
    • pomidorai: 1
    • rauginti agurkai: 2 (arba marinuoti agurkai)
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • citrinos sultys: iš ketvirtadalio citrinos
    • grietinė: 2-3 labai didelių šaukštų (galite dėti ir dar daugiau)
    • saldžioji paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • aitrioji paprika: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • vorčesterio padažas: 1 šaukšto
    • bazilikas
    • rozmarinas
    • druska
    • pipirai
    • petražolės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mėsą supjaustykite kubeliais, pabarstykite druska, pipirais, aitriosiomis bei saldžiosiomis paprikomis. Apšlakstykite citrinos sultimis bei vorčesterio padažu. Palikite marinuotis porai valandų.
  2. 2. Po to mėsą apkepkite keptuvėje ant šlakelio aliejaus, kol gražiai apskrus. Sudėkite kubeliais supjaustytą svogūną bei česnaką, pakepinkite dar porą minučių. Į stiklinį indą sudėkite apkeptą mėsą, kubeliais supjaustytas bulves, morkas, papriką, pomidorą bei agurkus. Užpilkite vandens tiek, kad viską apsemtų. Įberkite druskos, pipirų ir prieskoninių žolelių bei viską išmaišykite.
  3. 3. Tuomet uždenkite indą bei dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite maždaug dvi valandas. Paskui į troškinį įdėkite grietinę ir kepkite atidengtą dar maždaug 10-15 minučių.
  4. 4. Galiausiai dėkite į lėkštes bei apibarstykite petražolėmis. Patiekite ir skanaukite!
Vieno puodo mėsos troškinys
Ispaniškas konservuotų avinžirnių ir špinatų troškinys
(4)
Persiškas vištienos troškinys su abrikosais
(1)
Sveikas jautienos troškinys su daržovėmis pagal Beatą
(1)
Sojos ir daržovių troškinys su kalendra
(1)