Tokie virti bulviniai kukuliai tinka ne tik pietums, bet ir labai skaniai vakarienei. Jie tikrai itin lengvai pagaminami, visada galite sunaudoti bulvių likučius nuo kito patiekalo, tada bus pagaminta dar greičiau. ;)
Ingredientai
virtos bulvės: 8 vidutiniško dydžio (labiausiai tinka bulvės išvirtos su lupena)
1. Pirmiausia šaltos bulvės yra sumalamos arba tiesiog sutarkuojamos burokinės tarkos pagalba.
2. Tuomet yra dedamas sviestas, įmušamas kiaušinis, beriama druskos bei miltai.
3. Tada viskas yra gerai suminkoma, drėgnomis rankomis yra padaromi maždaug graikinio riešuto dydžio bulvių kukuliai bei jie apvoliojami krakmole.
4. Paskui jie yra dedami į verdantį pasūdytą vandenį, o kai jau pakyla, verdami kokias 5-10 minučių.
5. Tada bulvių kukuliai išgriebiami kiaurasamčiu. Ir galiausiai patiekiami su tirpintu sviestu, spirgučiais arba tiesiog grietinės padažu (kaip jau kam patinka). Skanaus!
6. Pastebėjimas: Mūsų šeimą šį kartą pasirinko valgyti su grietinės padažu: keptuvėje buvo pakaitintas trupučiukas sviesto, keli šaukštai grietinės, taip pat truputis vandens, druskos bei krapų.
Na
Atsakyti
Arūnas
Atsakyti
Dalia
Atsakyti