Virtų bulvių paplotėliai su varške ir grietinės-sviesto padažu

2024-05-08 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Virtų bulvių paplotėliai su varške ir grietinės-sviesto padažu
Tenka dar kartą pripažinti, kad bulvių patiekalai visgi yra bene labiausiai mėgstami mūsų šeimoje. Ir jei jau kada nutinka taip, kad kartais per daug tų bulvių prisiverdu, imu ir kitą dieną jas perkonstruoju į kokį nors kitą patiekalą. Tad vakar vakarienei  valgėme keptus virtų bulvių paplotėlius su varške ir nuostabiu grietinės-sviesto padažu, kuris čia labai tinka. Ar gaminsiu šį patiekalą dar ir ateityje? Tikrai garantuotai taip. Mėginkite ir Jūs!

Ingredientai

    • virtos bulvės: 400 gramų
    • varškė: 4 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnio
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • aliejus: šlakelio (kepimui)
    Padažui:
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnio
    • muskatas: žiupsnio
    • smulkinti krapai: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių virtas bulves sumalkite.
  2. 2. Tada į dubenį muškite kiaušinį, dėkite varškę, miltus, berkite druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite.
  3. 3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  4. 4. Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius bulvių paplotėlius.
  5. 5. Kepkite ant silpnos ugnies, uždengę dangčiu, kol paplotėliai pilnai iškepa ir apskrunda.
  6. 6. Padažas: Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite grietinę, pagardinkite druska ir muskato riešutu.
  7. 7. Iškepusius bulvių paplotėlius apliekite pasiruoštu padažu, pabarstykite krapais.
  8. 8. Patiekite ir skanaukite!
Virtų bulvių paplotėliai su varške ir grietinės-sviesto padažu
Recepto autorius Kviečiu į virtuvę

Atsakinėjama į Komentarą

Virtu bulvių cepelinai su manais (su mėsa)
(1)