Vištiena pikantiškame padaže

2018-10-19 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Vištiena pikantiškame padaže

Ingredientai

    • vištienos blauzdelės: 6
    • čili pipirai: 1
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • morkos: 2
    • imbiero šaknis: ~3 centimetrų gabaliuko
    • kokoso pienas: 1 indelio
    • vanduo: 200 mililitrų
    • kario milteliai: 1 šaukštelio
    • gvazdikėliai: 3
    • kardamono sėklos: 3
    • cinamonas: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • aliejus (kepimui)
    • druska: pagal skonį
    • malti pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos blauzdeles įtriname su druska ir pipirais, pašlakstome aliejumi bei dedame į kepimo indą. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį, kol dailiai apskrus.
  2. 2. Tuo tarpu, supjaustome norimo dydžio čili pipirą, svogūną ir morkas (aš morkas sutarkavau).
  3. 3. Tuomet įkaitiname keptuvę bei suberiame visus prieskonius: karį, kardamono sėklas, gvazdikėlius, cinamoną bei sususmulkintą imbiero šaknį. Maišydamos apkepiname kelias minutes. Sudedame susmulkintas daržoves, išmaišome bei patroškiname maždaug 5 minutes. Supilame kokosų pieną ir vandenį, išmaišome. Užvirus išjungiame viryklę bei paliekame.
  4. 4. Po to iškepusias vištienos blauzdeles sudedame į keptuvę su daržovėmis bei uždengusios dangčiu patroškiname dar kelias minutes. Patiekiame su virtais ryžiais (jeigu juos mėgstate). Skanaujame!
  5. 5. Pastebėjimas: Labai džiaugiuosi, kad išbandžiau šį receptą. Kvapas bei skonis tikrai gardūs, kad norisi valgyti dar ir dar. Tikrai labai nustebau, kaip nuostabiai pavyko, rekomenduoju ir Jums!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau receptų iš vištienos blauzdelių rasite: Vištienos blauzdelių patiekalai.
Turkiška vištienos šavarma (shawarma) arba kebabas
(1)