Bolivinė balanda: 100 gramų (naudota su džiovintomis daržovėmis)
vištienos sultinys: 0,5 litro
miltai: 80 gramų
pienas: 125 mililitrų
brokoliai: 400 gramų
šalto rūkymo šoninė: 100 gramų
druska
pipirai
česnako milteliai
mėgiamas sūris
brokoliai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia šoninę supjaustome mažais gabalėliais bei pakepiname keptuvėje, kol taps traški.
2. Tuomet puode užverdame sultinį, miltus sumaišome su pienu bei intensyviai maišydamos supilame į sultinį, pakaitiname, kol sutirštės. Į masę suberiame apkeptą šoninę bei Bolivinę balandą.
3. Permaišius pagardiname druska (priklausomai nuo sultinio sūrumo) ir pipirais. Perkeliame į kepimo indą. Ant viršaus išdėliojame apkeptą vištieną, pabarstome druska, pipirais bei česnako milteliais.
4. Kepame orkaitėjė įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros maždaug pusvalandį.
5. Brokolius nuplikome verdančiu vandeniu, nusausiname. Išdėliojame ant keptos vištienos, kiek paspaudžiame, apiberiame sūriu bei dar pakepame maždaug 10 minučių. Prieš patiekdamos leidžiame vieną kitą minutę pastovėti kambario temperatūroje. Skanaujame!