Vištienos ir cukinijų kukuliai raudonojo kario padaže – tai spalvingas ir kvapnus patiekalas, kuriame dera rytietiškas skonis ir šviežių daržovių gaivumas. Šie kukuliai puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms vakarienėms, kai norisi nustebinti šeimą ar svečius išraiškingu, bet nesudėtingai paruošiamu valgiu. Vištiena suteikia patiekalui lengvumo, cukinija – švelnaus sultingumo, o kario padažas – egzotiškos aštrumos bei kremiškumo. Šis receptas yra puikus būdas atrasti Azijos virtuvės įkvėpimus ir tuo pačiu išlaikyti patiekalą subalansuotą bei maistingą.
Kiekviena porcija šių kukulių su daržovėmis ir padažu suteikia ne tik puikų skonį, bet ir subalansuotą maistinių medžiagų derinį – baltymus, sveikus riebalus ir daržovių skaidulas.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vištienos filė galima keisti kalakutienos faršu, kuris taip pat lengvas ir puikiai dera su kario padažu.
- Cukiniją galima pakeisti smulkintais moliūgais arba tarkuotomis morkomis.
- Šalotinį svogūną galima keisti raudonuoju svogūnu arba baltuoju svogūnu.
- Sojų padažą galima pakeisti kokosų amino padažu arba mažesnio druskingumo teriyaki padažu.
- Kokosų pieną galima keisti kokosų grietinėle, jei norite tirštesnio padažo, arba augaliniu avižų grietinėlės pakaitalu.
- Raudonąją kario pastą galima keisti geltonąja ar žaliąja kario pasta – jos suteiks kitokį skonio atspalvį.
- Paprikas galima naudoti vienos spalvos, jei neturite kelių spalvų pasirinkimo, arba jas keisti brokoliais ar žaliomis pupelėmis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Rinkitės šviežią vištienos faršą – jis turėtų būti ne per sausas, kad kukuliai išliktų sultingi.
- Cukiniją prieš dedant į faršą būtinai gerai nuspauskite, kad pašalintumėte perteklinį skystį.
- Kukulius formuokite drėgnomis rankomis – taip masė nelips ir formos bus taisyklingos.
- Padažą maišykite nuolat, kad kario pasta nesviltų ir išlaikytų vientisą tekstūrą.
- Jei norite švelnesnio skonio, galite sumažinti kajeno pipirų arba jų visai nenaudoti.
- Kukulius galite troškinti padaže ilgiau, kad dar labiau įsigertų kario skonis.