Vištienos ir cukinijų kukuliai raudonojo kario padaže

2025-05-12 Autorius Indrė - gaminu_sau

Vištienos ir cukinijų kukuliai raudonojo kario padaže
Vištienos ir cukinijų kukuliai raudonojo kario padaže – tai spalvingas ir kvapnus patiekalas, kuriame dera rytietiškas skonis ir šviežių daržovių gaivumas. Šie kukuliai puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms vakarienėms, kai norisi nustebinti šeimą ar svečius išraiškingu, bet nesudėtingai paruošiamu valgiu. Vištiena suteikia patiekalui lengvumo, cukinija – švelnaus sultingumo, o kario padažas – egzotiškos aštrumos bei kremiškumo. Šis receptas yra puikus būdas atrasti Azijos virtuvės įkvėpimus ir tuo pačiu išlaikyti patiekalą subalansuotą bei maistingą.

Kiekviena porcija šių kukulių su daržovėmis ir padažu suteikia ne tik puikų skonį, bet ir subalansuotą maistinių medžiagų derinį – baltymus, sveikus riebalus ir daržovių skaidulas. 
Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vištienos filė galima keisti kalakutienos faršu, kuris taip pat lengvas ir puikiai dera su kario padažu.
  • Cukiniją galima pakeisti smulkintais moliūgais arba tarkuotomis morkomis.
  • Šalotinį svogūną galima keisti raudonuoju svogūnu arba baltuoju svogūnu.
  • Sojų padažą galima pakeisti kokosų amino padažu arba mažesnio druskingumo teriyaki padažu.
  • Kokosų pieną galima keisti kokosų grietinėle, jei norite tirštesnio padažo, arba augaliniu avižų grietinėlės pakaitalu.
  • Raudonąją kario pastą galima keisti geltonąja ar žaliąja kario pasta – jos suteiks kitokį skonio atspalvį.
  • Paprikas galima naudoti vienos spalvos, jei neturite kelių spalvų pasirinkimo, arba jas keisti brokoliais ar žaliomis pupelėmis.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Rinkitės šviežią vištienos faršą – jis turėtų būti ne per sausas, kad kukuliai išliktų sultingi.
  • Cukiniją prieš dedant į faršą būtinai gerai nuspauskite, kad pašalintumėte perteklinį skystį.
  • Kukulius formuokite drėgnomis rankomis – taip masė nelips ir formos bus taisyklingos.
  • Padažą maišykite nuolat, kad kario pasta nesviltų ir išlaikytų vientisą tekstūrą.
  • Jei norite švelnesnio skonio, galite sumažinti kajeno pipirų arba jų visai nenaudoti.
  • Kukulius galite troškinti padaže ilgiau, kad dar labiau įsigertų kario skonis.

Ingredientai

    Kukuliams: 
    • Smulkinta vištienos filė: 500 g.
    • Nedidelė cukinija (tarkuota ir nusunkta): 1 vnt.
    • Šalotinis svogūnas: 1 vnt.
    • Smulkintas česnakas: 1 skiltelė.
    • Imbieras (smulkintas, 1 cm gabalėlis): 1 vnt.
    • Sojų padažas: 1 v.š.
    • Smulkinti svogūno laiškai: sauja.
    • Juodieji pipirai: pagal skonį.
    • Kajeno pipirai: mažas žiupsnelis.
    • Raudonos saldžiosios paprikos milteliai: 1/2 a.š.
    • Alyvuogių aliejus (kepimui): 2 v.š.
    Padažui:
    • Kokosų pienas: 400 ml.
    • Sviestas: 50 g.
    • Raudonoji kario pasta: 2 v.š.
    • Druska: pagal skonį.
    • Citrinos sultys: 1 v.š.
    Daržovėms:
    • Raudonoji saldžioji paprika: 1/2 vnt.
    • Geltonoji saldžioji paprika: 1/2 vnt.
    • Nedidelė cukinija: 1/2 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į didelį dubenį sudėkite vištienos faršą, tarkuotą ir nuspaustą cukiniją, smulkintą šalotinį svogūną, česnaką, imbierą, sojų padažą, svogūnų laiškus, prieskonius – juoduosius pipirus, kajeno pipirus ir saldžiąją papriką.
  2. 2. Kruopščiai viską išmaišykite, kol ingredientai susijungs į vientisą masę. Masę galima šiek tiek paminkyti rankomis, kad kukuliai būtų standesni.
  3. 3. Drėgnomis rankomis formuokite mažus, apvalius kukulius.
  4. 4. Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų ir atsargiai sudėkite kukulius. Kepkite juos apie 15 minučių, periodiškai apversdami, kad gražiai apskrustų iš visų pusių.
  5. 5. Kol kukuliai kepa, pasiruoškite padažą. Į kitą įkaitintą keptuvę dėkite sviestą ir kario pastą. Nuolat maišydami kepkite, kol masė taps vientisa ir pasklis intensyvus kvapas.
  6. 6. Įpilkite kokosų pieną, išmaišykite ir leiskite masei užvirti. Pagardinkite druska ir šlakeliu citrinos sulčių. Padažą palikite ant mažos ugnies troškintis apie 5 minutes.
  7. 7. Iškepusius kukulius sudėkite į karštą padažą ir leiskite jiems kartu pasitroškinti dar apie 5 minutes, kad įsigertų visi skoniai.
  8. 8. Į keptuvę, kur kepė kukuliai, sudėkite šiaudeliais supjaustytas paprikas ir griežinėliais pjaustytą cukiniją. Kepkite daržoves apie 5 minutes, vis pamaišydami, kol jos šiek tiek suminkštės, bet išliks traškios.
  9. 9. Patiekdami į lėkštę pirmiausia dėkite keptas daržoves, tuomet kukulius, apliekite karštu padažu ir apibarstykite šviežia kalendra.
  10. 10. Šalia siūloma patiekti virtus ryžius – jie puikiai sugers kvapnųjį padažą.


Vištienos ir cukinijų kukuliai raudonojo kario padaže
Vištienos ir cukinijų kukuliai raudonojo kario padaže
Naminis kebabas lavaše su vištiena
(7)