jautienos kumpis: po ~500 gramų (ne plonesnis nei 2 centimetrų storio)
aliejus
džiovintas rozmarinas (tinka ir kitos mėgiamos žolelės)
druska
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių jautieną nusausiname bei patepame lengvai aliejumi, apiberiame džiovintais prieskoniais.
2. Tuomet dedame ant grotelių į orkaitę įkaitintą iki 75-80 laipsnių temperatūros bei kepame 2-2,5 valandos, kol vidinė kepsnio temperatūra pasieks maždaug 60 laipsnių.
3. Tada iškeptus kepsnius ištraukiame bei duodame maždaug 20 minučių pastovėti.
4. Pabarstome druska, galite dar lengvai patepti aliejumi bei dedame į iki 230 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 10-15 minučių, kad apskrustų paviršius. Iškeptą mėsą suvyniojame į foliją arba kepimo popierių bei 15 minučių paliekame šiltai.
5. Prie kepsnio labai tinka įvairūs mėgiami padažai ir skanu sviestas su žolelėmis. Kambario temperatūros sviestą išsukame su žiupsiu žalių žolelių, druskos bei išspaustu česnaku.
6. Suformuojame į maždaug šaukšto dydžio gabalėlius bei atvėsiname šaldytuve. Patiekame ant šiltos mėsos kepsnio. Skanaujame!
Gardesnės jautienos nesu ragavusi! Neapsakomai skanu, labai minkšta mėsytė. Gaminsiu dažniau. Ačiū, kad pasidalinote.
Atsakyti
Trobele Meskos
Bandom, bandom. Kol kepa kumpis yra laiko ir alutį pagurkšnoti ir padažą pasidaryti. Galima pasišildyti balkone po saulute. Kepsnys, kaip tik tokiems neskubantiems žmonėms. Tikiuosi gausis. Ko daugiau norėti Corona laikais?
Atsakyti
Atsiliepimai
Erika
Atsakyti
Trobele Meskos
Atsakyti