1. Iš pradžių dubenėlyje sumaišome mieles, cukrų ir miltus bei padėjusios šiltai palaikome 10 minučių, kol mišinys ims putoti. Kadangi aš pati dariau su šviežiomis mielėmis, tai tiesiog viską išleidau šiltame vandenyje (vietoje 7 gramų sausų mielių dėjau 28 gramus šviežių).
2. Tuomet į didelį dubenį išsijojame miltus bei druską. Viduryje padarome duobutę, į kurią supilame pieną, mielių mišinį, tirpintą sviestą ir įmušame kiaušinį. Užmaišome tąsią tešlą, kurią išverčiame ant miltais pabarstyto paviršiaus bei minkome maždaug 2 minutes, kol tešloje neliks gumuliukų. Iš tešlos suformuojame kamuolį, įdedame į didelį aliejumi išteptą dubenį. Uždengiame maistine plėvele bei pusantros valandos palaikome šiltai, kol tešla gerai iškils.
3. Po to orkaitę įkaitiname iki 210 laipsnių temperatūros. Tešlą dar maždaug 2 minutes paminkome, kol pasidarys vienalytė. Iškočiojame vieno centimetro storumo lakštą. Apvaliu pjovikliu arba stikline išspaudžiame 8 centimetrų skritulius, juos sudėliojame į kepimo popieriumi išklotas kepimo skardas. Uždengiame maistine plėvele bei šiltai palaikome apie 10 minučių. Bandeles kepame 8 minutes, apverčiame ir dar kepame 8 minutes. Skanaujame!
4. Pastebėjimas: Jeigu tešla pasirodytų per tąsi, galite įdėti dar pusantros stiklinės miltų.
5. Rekomendacija: Daugiau mielinių bandelių receptų rasite: Mielinės bandelės.