šviežiai malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
aliejus: 3-5 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves sutarkuokite sūrio tarka, atsargiai nuliekite paviršiuje susidariusį skystį, bet palikite baltą krakmolą.
2. Tuomet porą bei patržoles sumalkite maisto procesoriuje arba labai smulkiai supjaustykite kapokle.
3. Tada visus ingredientus išmaišykite dubenyje. Masė turi gautis ganėtinai minkšta, bet neskysta.
4. Po to virš truputį didesnės nei vidutiniškos liepsnos keptuvėje įkaitinkite 1-2 valgomuosius šaukštus aliejaus. Rankomis formuokite maždaug kiaušinio dydžio maltinukus bei dėkite tiesiai į keptuvę. Visą keptuvės dugną padenkite maltinukais, palikdamos apie 1 centimetro tarpus.
5. Kepkite maždaug 5 minutes atidengus, apverskite maltinukus mentele - apkepusi pusė turi būti gražiai parudavusi. Dar kepkite apie 5 minutes. Dabar sumažinkite liepsną iki mažos. Keptuvės dugne turi susidaryti maždaug 1 centimetras skysčio, jeigu keptuvė liko sausa, pilkite vandens. Uždenkite dangčiu bei toliau troškinkite apie 20 minučių.
6. Kartokite procesą, kol iškeps visi paruošti maltinukai. Aš pati nemėgstu juodų skrudulių, todėl po kiekvienos maltinukų partijos keptuvę kas kartą nuskalauju.
7. Avienos-vištienos maltinukus patiekitesu bulvių purée, virtais ryžiais, grikiais, makaronais, arba su troškintais kopūstais. Galite naudoti įvairius padažus, bet, maltinukai gaunasi pakankamai sultingi, užtenka vien krienų arba adžikos pasiskaninimui.
8. Maltinukus laikykite uždarame inde šaldytuve, išlieka švieži bei skanūs 1 savaitę. Skanaus!