1. Tešla: Atšaldytą sviestą su persijotais miltais bei milteliniu cukrumi sukapojame peiliu. Įpilame šalto vandens, išminkome vientisą tešlą bei iškočiojame 6 skritulius. Išklojame tešla mažas formeles bei 30 minučių palaikome šaldytuve. Papločius subadome šakute bei kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių.
2. Įdaras: Vandenį, cukrų ir krakmolą išmaišome su abiejų citrinų sultimis, nutarkuotomis žievelėmis bei ant silpnos ugnies maišydamos paverdame. Puodą nukeliame nuo viryklės bei po vieną įmaišome kiaušinių trynius. Į įdaro masę įmaišome grietinėlę.
3. Tuomet tirštą citrinų kremą supilame ant atšalusios tešlos bei kepame iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių. Atvėsiname.
4. Tada mandarinus išskirstome skiltelėmis, nuimame baltas dalis, ananasus supjaustome norimo dydžio gabalėliais, vynuoges padaliname per pusę. Sudedame vaisius bei uogas ant tartalečių.
5. Želę paruošiame taip, kaip nurodyta ant jų pakuotės, tik vandens kiekį sumažiname perpus. Aptepame tartalečių viršų žele bei dedame į šaldytuvą sustingti. Skanaujame!
6. Pastebėjimas: Gavosi lengvos, saldžiarūgštės ir kvapnios. Tokios tartaletės per įvairias šventes idealiai gali atstoti tortą. Esant norui galima gaminti vieną didelę tartaletę, vietoje 6 mažų.
Lėja
Labai skanios tartaleėes, tiktais reikia kremą pradėti gaminti kai įkišate kepti pagrindą.
Atsakyti
Lėja
Atsakyti