cukrus: 1 valgomojo šaukšto (jei vaisiai nėra saldūs)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių želatiną užpilame su vandeniu bei išbrinkiname. Į dubenį sudedame jogurtą, supilame citrinos sultis, išmaišome. Išbrinkintą želatiną ištirpiname garų vonelėje.
2. Tuomet jogurto masę plakame mikseriu ir palaipsniui supilame puse želatinos kiekio. Išplakame.
3. Tada į serviravimo stiklines pilame po lygiai jogurto masės (galima sustatyti stiklines į keksiukų formas metalines bei šiek tiek paversti šonu) ir dedame į šaldytuvą sustingti.
4. Mango vaisius nulupame bei supjaustome kubeliais. Sudedame į smulkintuvą, pagardiname cukrumi bei sutriname iki tyrės vientisumo.
5. Po to likusią želatiną pašildome bei plakdamos supilame į mango masę. Mango tyrę supilame ant sustingusio jogurto viršaus bei dedame į šaldytuvą, kad sustingtų pilnai. Puošiame mango gabaliukais. Skanaujame!
6. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.