Kalafiorai - žiediniai kopūstai su bešamelio padažu

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Kalafiorai - žiediniai kopūstai su bešamelio padažu
Noriu su Jumis pasidalinti nuostabiu būdu kaip paruošti kalafiorus (žiedinius kopūstus). Iš pradžių juos apvirsime, o po to iškepsime orkaitėje. Patikėkite bešamelio padažas iš grietinėlės, pakels šį patiekalą į visai naują lygį. Toks patiekalas tikrai patiks ne tik vegetarams. Pamėginkite!

Ingredientai

    • žiediniai kopūstai (kalafiorai): 1
    • miltai: 3-4 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 70 gramų
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • pienas: 1 stiklinės
    • grietinėlė: 0,5 stiklinės
    • malti muskato riešutai: žiupsnelio
    • druska
    • juodieji pipirai
    • čiobreliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje žiedinį kopūstą susmulkinkite bei dėkite į verdantį vandenį. Virkite maždaug 5 minutes.
  2. 2. Tada keptuvėje išlydikite sviestą, berkite miltus bei labai gerai išmaišykite. Po to pilkite pieną bei maišykite, kad padažas nesušoktų; supilkite grietinėlę. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, maltu muskato riešutu bei čiobreliais.
  3. 3. Apvirtus kopūstus sudėkite į indą su šaltu vandeniu, kad jie atvėstų.
  4. 4. Tuomet kopūstus sumaišykite su padažu, dėkite į kepimo formą bei kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių. Skanaukite!
  5. kalafiorai su bešamelio padažu
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau kalafiorų receptų rasite: Kalafiorų receptai.

Aistė

O kur čia dedamas cukrus?
Atsakyti
Daržovių ragu su avinžirniais
(1)
Itališka Antipasti užkandėlė: Caponata, Caprese ir Insalata
(1)