Autorius apie receptą
Aš labai mėgstu įvairiausius žuvies patiekalus. Ir kad man žuvis neatsibostų, aš vis ieškau naujų receptų. Man asmeniškai šitokia traški žuvis buvo tikras atradimas. Vaikai valgė, net pirštelius laižydami. O šiaip jie nėra didžiuliai žuvies mėgėjai.
Šis patiekalas puikiai tinka kasdienėms vakarienėms, savaitgalio pietums ar net šventiniam stalui. Gaminimo procesas yra tikrai nesudėtingas, o rezultatas – nepriekaištingas. Jūsų artimieji tikrai prašys šį patiekalą gaminti vėl ir vėl.
Galimos ingredientų alternatyvos - Recepte nurodyta pangasijos filė gali būti pakeista ir kitomis baltomis žuvimis. Puikiai tiks menkė, tilapija, jūros lydeka, ešerys ar net lašiša. Kiekviena žuvis suteiks patiekalui savitą charakterį ir skonį.
- Jei neturite kukurūzų dribsnių (corn flakes), galite naudoti kitus traškius grūdinius produktus, pavyzdžiui, ryžių dribsnius, panko džiūvėsėlius arba smulkintus krakmolingus traškučius. Tačiau originalūs kukurūzų dribsniai suteikia ypatingą skonį ir tekstūrą.
- Vietoje įprastų kvietinių miltų galima naudoti pilno grūdo miltus, kukurūzų miltus arba ryžių miltus, jei norite beglutiminio varianto.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Siekiant geriausio rezultato, prieš gaminimą nusausinkite žuvį popieriniais rankšluosčiais, kad apvoliojimas geriau priliptų. Apvoliojant žuvį, stenkitės, kad kukurūzų dribsniai gerai prikibtų prie viso paviršiaus – tai užtikrins tolygų traškumą.
- Kepant svarbu palaikyti vidutinę temperatūrą – per karštas aliejus gali apdeginti kukurūzų dribsnius, o per žema temperatūra lems, kad žuvis taps riebaluota. Idealus kepimo laikas priklauso nuo žuvies gabalėlių dydžio – plonesnės filė dalys iškeps greičiau.
- Jeigu ruošiate didesnį kiekį, jau iškeptus gabalėlius galite laikyti šiltus orkaitėje (100°C temperatūroje), kol paruošite likusius.
Atsiliepimai