Aš labai mėgstu įvairiausius žuvies patiekalus. Ir kad man žuvis neatsibostų, aš vis ieškau naujų receptų. Man asmeniškai šitokia traški žuvis buvo tikras atradimas. Vaikai valgė, net pirštelius laižydami. O šiaip jie nėra didžiuliai žuvies mėgėjai.
Šis patiekalas puikiai tinka kasdienėms vakarienėms, savaitgalio pietums ar net šventiniam stalui. Gaminimo procesas yra tikrai nesudėtingas, o rezultatas – nepriekaištingas. Jūsų artimieji tikrai prašys šį patiekalą gaminti vėl ir vėl.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Recepte nurodyta pangasijos filė gali būti pakeista ir kitomis baltomis žuvimis. Puikiai tiks menkė, tilapija, jūros lydeka, ešerys ar net lašiša. Kiekviena žuvis suteiks patiekalui savitą charakterį ir skonį.
- Jei neturite kukurūzų dribsnių (corn flakes), galite naudoti kitus traškius grūdinius produktus, pavyzdžiui, ryžių dribsnius, panko džiūvėsėlius arba smulkintus krakmolingus traškučius. Tačiau originalūs kukurūzų dribsniai suteikia ypatingą skonį ir tekstūrą.
- Vietoje įprastų kvietinių miltų galima naudoti pilno grūdo miltus, kukurūzų miltus arba ryžių miltus, jei norite beglutiminio varianto.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Siekiant geriausio rezultato, prieš gaminimą nusausinkite žuvį popieriniais rankšluosčiais, kad apvoliojimas geriau priliptų. Apvoliojant žuvį, stenkitės, kad kukurūzų dribsniai gerai prikibtų prie viso paviršiaus – tai užtikrins tolygų traškumą.
- Kepant svarbu palaikyti vidutinę temperatūrą – per karštas aliejus gali apdeginti kukurūzų dribsnius, o per žema temperatūra lems, kad žuvis taps riebaluota. Idealus kepimo laikas priklauso nuo žuvies gabalėlių dydžio – plonesnės filė dalys iškeps greičiau.
- Jeigu ruošiate didesnį kiekį, jau iškeptus gabalėlius galite laikyti šiltus orkaitėje (100°C temperatūroje), kol paruošite likusius.
Atsakinėjama į Komentarą