Kepti baklažanai su traškia žuvimi

2024-01-26 Autorius oSkanu.lt

Kepti baklažanai su traškia žuvimi
Neseniai Jums rodžiau neįprastą patiekalą - baklažanų suktinukus su vištiena, kuris labai patiko mūsų šeimai. O šiandien noriu parodyti kaip galima paruošti baklažanus dar kitaip - su traškia žuvimi. Šis patiekalas labai patiko mūsų šeimai ir tikrai nustebino iš gerosios pusės. Tai vienas iš tokių patiekalų, su kuriais pavyksta padaryti taip, kad šeima valgytų ir daugiau žuvies, ir daugiau daržovių. Būtinai pamėginkite, jei ieškote naujų skonių savo virtuvėje. Tad pradedam gamybą! 

Ingredientai

    • menkės filė: 3 
    • baklažanų: 1
    • pomidorų: 2
    • česnako: 2 skiltelių
    • džiūvėsėlių: 2 valgomųjų šaukštų
    • tarkuoto kietojo sūrio: 2 valgomųjų šaukštų
    • bazilikų, krapų
    • raudonėlio
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • miltų
    • alyvuogių aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia baklažanus supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska ir palikite maždaug 10 minučių.
  2. 2. Po to išsiskyrusias sultis nušluostykite popieriniu rankšluosčiu.
  3. 3. Tada pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite.
  4. 4. Sutrinkite blenderiu su česnaku, druska, pipirais bei prieskoninėmis žolelėmis. Į gautą tyrę įmaišykite džiūvėsėlių, tarkuoto sūrio ir vieną šaukštą miltų.
  5. 5. Merkite baklažanų riekeles į pomidorų padažą ir dėkite į kepimo skardą pašlakstytą aliejumi.
  6. 6. Kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 25 minutes.
  7. 7. Žuvies filė gerai nusausinkite, supjaustykite pailgais gabaliukais, pagardinkite druska bei pipirais.
  8. 8. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų (aliejaus negailėkite).
  9. 9. Kiekvieną gabaliuką pavoliokite miltuose, perteklių nukratykite ir kepkite nedidelėmis porcijomis, kad būtų traškūs (man pavyko iškepti per du kartus).
  10. 10. Paskui į lėkštę dėkite keptus baklažanus, ant viršaus išdėliokite žuvį ir patiekite su salotomis arba ryžiais, arba bulvėmis. Skanaukite! :)