Kopūstų sriuba: štai geriausias receptas, kurį aš sužinojau iš italės senutės

2020-02-18 Autorius oSkanu.lt

Kopūstų sriuba: štai geriausias receptas, kurį aš sužinojau iš italės senutės

Ingredientai

    • augalinis aliejus: 2 arbatinių šaukštelių
    • jautienos faršas: 250 gramų
    • druska
    • pipirai
    • svogūnai: 1 (vidutinio dydžio)
    • česnakas: 2 skiltelių
    • supjaustyti kopūstai: 4 stiklinių
    • morkos: 2 (vidutinio dydžio)
    • neriebus jautienos sultinys: 4 stiklinių
    • pomidorų padažas: 100 gramų
    • balti ryžiai: 0,5 stiklinės
    • lauro lapai: 1
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • šviežiai pjaustytos petražolės: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių dideliame puode ant vidutinio kaitrumo ugnies įkaitiname aliejų ir sudedame ten jautienos faršą, druską, pipirus ir kepiname iki paruduos.
  2. 2. Paskui sudedame kubeliais supjaustytą svogūną, susmulkintą česnaką ir troškiname maždaug 2-3 minutes, kol svogūnas nesuminkštėja.
  3. 3. Suberiame supjaustytus kopūstus, morkas, pomidorų padažą, jautienos sultinį, baltuosius ryžius ir rudąjį cukrų, viską išmaišome.
  4. 4. Užviriname sriubą ir leidžiame pavirti maždaug 25 minutes, kol ryžiai taps minkšti.
  5. 5. Po to išimam lauro lapą ir suberiame susmulkintas petražoles. Patiekiame ir skanaujame!
  6. patiekta kopūstų sriuba
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau kopūstų sriubų receptų rasite: Kopūstų sriubos.
Spindulinių mungo pupuolių sriuba su pomidorais
(2)
Barščiai su rūkytais šonkauliukais ir pievagrybiais
(1)
Keptų pomidorų ir pupelių sriuba su ančiuviais
(1)