Autorius apie receptą
Napoleono tortas su vištiena ir keptomis daržovėmis yra neįprastas, tačiau įspūdingas ir išskirtinis patiekalas, kuris sulauks daug komplimentų tiek šeimos vakarienės metu, tiek šventinio stalo centre. Šis tortas yra puikus pavyzdys, kaip klasikinis saldus sluoksniuotas desertas gali būti transformuotas į sūrią, sočią užkandėlę su vištiena ir daržovėmis. Tokie patiekalai populiarėja dėl savo išvaizdos ir skonio įvairovės – jie leidžia pasireikšti kūrybiškumui tiek ingredientų pasirinkimu, tiek sluoksniavimo būdu.
Šiame recepte naudojami traškūs Napoleono lakštai, kurie puikiai kontrastuoja su sultinga
virta vištiena, saldžiai karamelizuotomis morkomis, kvapniais
pievagrybiais ir gaiviais šviežiais agurkais. Visa tai apjungia švelnus, aromatingas padažas su česnaku, graikišku jogurtu ir krapais, o pabaigoje tortas papuošiamas kietojo sūrio užtepėle bei trupiniais. Rezultatas – vizualiai patrauklus ir itin gardus patiekalas, kuris džiugins kiekvieną gurmaną.
Reklama
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje vištienos galima naudoti kalakutienos filė, kuri yra kiek liesesnė ir subtilaus skonio.
- Morkas galima pakeisti keptais paprikų juostelėmis arba cukinijomis, suteikiant daugiau spalvų ir kitokio skonio.
- Šviežius agurkus galima pakeisti šviežiais pomidorais arba marinuotais agurkais, suteikiant rūgštelės.
- Majonezo ir graikiško jogurto padažą galima gaminti iš natūralaus jogurto su alyvuogių aliejumi, kad būtų lengvesnis.
- Vietoje kietojo sūrio galima naudoti Džiugo ar parmezano tipo sūrį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Vištieną galima virti sultinyje su lauro lapais ir pipirų žirneliais – taip mėsa bus aromatingesnė.
- Morkas ir svogūnus geriausia kepti ant vidutinės ugnies, kad šiek tiek karamelizuotųsi, o ne tik suminkštėtų.
- Napoleono lakštus galima pasigaminti namuose arba naudoti pirktinius, skirtus desertams – jie puikiai tinka ir sūriems variantams.
- Sluoksniuojant patiekalą, lakštus galima labai švelniai paspausti, kad sluoksniai susiglaustų, bet nebūtų sugrūsti.
- Prieš patiekiant rekomenduojama tortą laikyti šaldytuve bent 4 valandas, kad sluoksniai gerai susistovėtų.
Atsiliepimai