Aš tokį netikrą zuikį labiausiai mėgstu kepti Velykoms, nes jame yra naudojami kiaušiniai kaip įdaras. Pats zuikis gaunasi sultingas, skanus ir sotus, vertas Jūsų dėmesio. Jeigu ieškote ką skanaus pasigaminti iš faršo, tai šis receptas pats tas. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Nors receptas nurodo naudoti maišytą kiaulienos ir jautienos faršą, galite eksperimentuoti ir su kitais mėsos deriniais. Puikiai tinka ir kalakutienos faršas, kuris yra liesesnė alternatyva, arba vištienos faršas, kuris suteiks švelnesnį skonį.
- Vietoje džiūvėsėlių galima naudoti avižinius dribsnius, kurie patiekalui suteiks papildomų skaidulų, arba maltus riešutus, kurie praturtins skonį.
- Špinatų mėgėjai gali juos pakeisti rūgštynėmis, lapiniais kopūstais arba šviežiomis dilgėlėmis (pavasarį).
- Jeigu neturite raudonėlio, galite naudoti baziliką, čiobrelį arba rozmarinus.
- Aptepimui galima naudoti ne tik aštrų pomidorų padažą, bet ir paprastą pomidorų pastą, sumaišytą su medumi ir prieskoniais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Norint, kad netikras zuikis būtų ypatingai sultingas, labai svarbu gerai išminkyti faršą ir jį "pamėtyti", kaip nurodyta recepte – tai padeda įtraukti oro ir padaro mėsą puresnę.
- Prieš dedant kiaušinius į įdarą, juos galima nevisiškai išvirti (apie 8 minutes), taip jie bus minkštesni ir neišdžius orkaitėje.
- Formuojant zuikį, naudokite šiek tiek drėgnas rankas – taip faršas mažiau lips prie pirštų.
- Jeigu norite patiekalą paruošti iš anksto, galite jį suformuoti dieną prieš ir laikyti šaldytuve, o kepti prieš pat patiekimą.
- Patiekalą pjaustykite tik visiškai atvėsusį, kad neiširtų.