Netikras zuikis su kiaušinių ir špinatų įdaru

2025-04-07 Autorius oSkanu.lt

Netikras zuikis su kiaušinių ir špinatų įdaru
Aš tokį netikrą zuikį labiausiai mėgstu kepti Velykoms, nes jame yra naudojami kiaušiniai kaip įdaras. Pats zuikis gaunasi sultingas, skanus ir sotus, vertas Jūsų dėmesio. Jeigu ieškote ką skanaus pasigaminti iš faršo, tai šis receptas pats tas. :)

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Nors receptas nurodo naudoti maišytą kiaulienos ir jautienos faršą, galite eksperimentuoti ir su kitais mėsos deriniais. Puikiai tinka ir kalakutienos faršas, kuris yra liesesnė alternatyva, arba vištienos faršas, kuris suteiks švelnesnį skonį. 
  • Vietoje džiūvėsėlių galima naudoti avižinius dribsnius, kurie patiekalui suteiks papildomų skaidulų, arba maltus riešutus, kurie praturtins skonį. 
  • Špinatų mėgėjai gali juos pakeisti rūgštynėmis, lapiniais kopūstais arba šviežiomis dilgėlėmis (pavasarį).
  • Jeigu neturite raudonėlio, galite naudoti baziliką, čiobrelį arba rozmarinus. 
  • Aptepimui galima naudoti ne tik aštrų pomidorų padažą, bet ir paprastą pomidorų pastą, sumaišytą su medumi ir prieskoniais. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Norint, kad netikras zuikis būtų ypatingai sultingas, labai svarbu gerai išminkyti faršą ir jį "pamėtyti", kaip nurodyta recepte – tai padeda įtraukti oro ir padaro mėsą puresnę. 
  • Prieš dedant kiaušinius į įdarą, juos galima nevisiškai išvirti (apie 8 minutes), taip jie bus minkštesni ir neišdžius orkaitėje. 
  • Formuojant zuikį, naudokite šiek tiek drėgnas rankas – taip faršas mažiau lips prie pirštų.
  • Jeigu norite patiekalą paruošti iš anksto, galite jį suformuoti dieną prieš ir laikyti šaldytuve, o kepti prieš pat patiekimą. 
  • Patiekalą pjaustykite tik visiškai atvėsusį, kad neiširtų. 

Ingredientai

    Įdarui:
    • virti kiaušiniai: 3
    • švieži špinatai: 200 gramų
    • česnakas: 2-3 skiltelių
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    Aptepimui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių džiūvėsėlius užpilame su pienu bei leidžiame subrinkti.
  2. 2. Tuomet į faršą įmušame kiaušinį, sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, išbrinkusius džiūvėsėlius ir raudonėlius, pagardiname druska bei juodaisiais pipirais.
  3. 3. Viską gerai išminkome bei "pamėtome" faršą, tai yra iškeliame į viršų ir metame į dubenį. Kartojame tai keliolika kartų. Šitaip mėsa tampa minkšta, sultinga bei puri.
  4. 4. Tada įdarui keptuvėje išlydome sviestą, sudedame plonais griežinėliais supjaustytą česnaką bei, kai česnakas paskleis aromatą, dedame susmulkintus špinatų lapus. Kepame, kol špinatai sukris.
  5. 5. Po to ant kepimo popieriaus iš faršo išklojame maždaug 3 centimetrų storio stačiakampio formos lakštą.
  6. 6. Dedame špinatus, 3 virtus kiaušinius bei su kepimo popieriaus kraštu užlenkiame vieną pusę mėsos ir kitą pusę. Drėgnomis rankomis suformuojame zuikį.
  7. 7. Patiekalui aptepti nurodytus ingredientus sumaišome dubenyje.
  8. 8. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį, paskui išimame, aptepame paruošta tyre bei kepame dar apie 20 minučių.
  9. 9. Patiekiame su virtomis bulvėmis arba daržovėmis. Žinoma galima rinktis ir kitą pamėgtą garnyrą. Skanaujame!
Netikras zuikis su kiaušinių ir špinatų įdaru
Mėsos vyniotinis su daržovių ir sūrio įdaru
(1)
Kotletai kepti orkaitėje su bulvių koše, pievagrybiais ir sūriu
(1)
Charčio sriuba su kiaulienos faršu ir pupelėmis
(5)