Jau rodžiau kaip pagaminti
perlinių kruopų ir varškės kotletus su manų kruopomis variantą, kurį Jūs labai išgyrėte. O šį kartą kiek kitoks variantas, kuriam naudoju džiūvėsėlius. Paruošti tikrai nėra sunku (ilgiausia proceso dalis - išlaukti, kol perlinės kruopos išmirks), o galutinis rezultatas be galo geras. Gaminau šitaip jau tris kartus ir galiu pasakyti, kad receptas tikrai vertas Jūsų dėmesio. Net ir mano vyras, kuris negali be mėsos vakarienei, šį patiekalą išgyrė. Tad pasigaminam!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Perlines kruopas galima pakeisti ryžiais, bulvių koše ar net bolivine balanda (kvinoja).
- Vietoje įprastos varškės galite naudoti liesesnę varškę, grūdėtą varškę arba ricottos sūrį.
- Džiūvėsėlius galima pakeisti avižiniais dribsniais, maltais linų sėmenimis arba maltu moliūgų sėklų mišiniu.
- Jei nemėgstate kiaušinių arba laikotės veganų mitybos, juos galite pakeisti linų sėmenų "kiaušiniu" (1 valgomasis šaukštas maltų linų sėmenų + 3 valgomieji šaukštai vandens).
- Pagardinti kotletus galima ne tik druska ir pipirais, bet ir česnaku, kalendromis, krapais ar kitomis žolelėmis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Perlinių kruopų kotletams pagaminti turite keletą svarbių patarimų:
- Nepamirškite kruopas pakankamai ilgai mirkyti – tai sutrumpins jų virimo laiką ir suteiks minkštesnę tekstūrą.
- Kruopas reikia virti tol, kol jos taps visiškai minkštos – kietos kruopos sugadins kotletų tekstūrą.
- Formuodami kotletus, rankas visada sudrėkinkite vandeniu – taip masė nelips prie pirštų ir bus lengviau suformuoti gražius kotletus.
- Kotletus kepkite ant vidutinio karštumo – per didelis karštis gali juos prideginti, o vidus liks žalias.
- Prieš patiekiant leiskite kotletams šiek tiek atvėsti – taip jie geriau išlaikys formą.