Man visada norisi ne tik daugiau spalvų lėkštėje, bet ir maitintis sveikiau bei įvairiau. Ne visada tai pavyksta. Todėl šiame patiekale daugybe daržovių, prieskoninių žolelių ir nusotabaus baltymų šaltinio - avinžirnių. Aš patiekiau su grikiais.
Norėjau, kad šis troškinys gautųsi kuo natūralesnis, tad naudojau pomidorų pastą. Dažniausiai ji yra pardavinėjama nedideliais kiekiais tūbelėse, skardinėse, yra itin koncentruota, turi intensyvų skonį. Todėl jos naudojau nedidelį kiekį.
Kepdama stengiausi kuo mažiau aliejaus, po to įpyliau šiek tiek vandens, todėl daržovės puikiai išsitroškino. Kadangi kepiau ant vidutinės arba žemesnės temperatūros, naudojau alyvuogių aliejų.
Daržovės turėtų būti minkštos, bet nepervirusios. Einame gaminti!
Atsakinėjama į Komentarą