Tinka tiek pietums, tiek pusryčiams - kas? Tai polenta (kreminė kukurūzų košė) su kepintais grybais ir be lukšto virtu kiaušiniu! Patiekalas išties labai maistingas, sotus ir skanus. O to juk ir reikia greitai pagaminamam kasdieniam maistui. Žinoma, košę galite skanauti ir vieną, bet aš parodysiu kaip ją paruošti su papildomais pagardais, kuriuos labai mėgstu.
Visai kitaip nei kitų rūšių košės, polenta tik labai lėtai skinasi kelią į mūsų virtuves ir skrandžius. Ir nors tai toli gražu nėra kažkas naujai atrasto, bet ši košė ant kiekvieno stalo yra ganėtinai retas svečias. Tą paaiškinti galėtume gan paprastai - polenta dažniausiai gaminama iš kukurūzų. Kaip tikriausiai žinote, kukurūzai savo naudingomis savybėmis tikrai negali taip didžiuotis kaip, pavyzdžiui, grikiai. Bet šios kruopos nėra kaloringos ir ruošiamos kaip
garnyras gali itin paįvairinti mūsų mitybą. Juo labiau, kad kukurūzų potentoje, kaip ir kitose košėse, galite rasti gerųjų angliavandenių, kurie padeda ilgiau išlikti sotiems.
Iš kur atsirado ta polenta? Tikriausiai reikėtų paminėti, kad tai dar vienas Italijos virtuvės išradimas, žinomas dar nuo senovės romėnų laikų. Žinoma, tais laikais polenta buvo ruošiama iš kviečių, speltos ar net avinžirnių. Tik daug vėliau išpopuliarėjo kukurūzų polenta, kurią valgome iki šių dienų. Gaminant tikrą itališką patiekalą kruopos verdamos piene arba vandenyje. Košė yra skaninama kietuoju sūriu ir sviestu.
Būtent tokį receptą norime paraginti pasigamint ir jus. Tik be viso to, košė paskaninta keptais rudaisiais pievagrybiais ir eringi grybais, taip pat be lukšto virtu kiaušiniu. Skonis fantastiškas!
Grybai. Pievagrybius ir eringi grybus galima laisvai keisti turimais arba mėgstamais kitais grybais: voveraitėmis, baravykais, paprastaisiais pievagrybiais ir taip toliau.
Polentos virimas. Laisvai galima pieną pakeisti tik vandeniu arba natūraliu sultiniu. Daugiau vaizduotės - daugiau skonio!
Maistingumas. Norėdami vertingesnio maistine prasme patiekalo, renkamės pilno grūdo polentos kruopas.
Atsiliepimai