1. Iš pradžių į puodą pilkite maždaug litrą vandens. Smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite porą morkų. Dėkite į keptuvę su aliejumi.
2. Kartu dėkite maždaug 300 gramų faršo (kiekius reguliuokite pagal savo norus). Pakepinkite, kol mėsa tampa nebe raudona. Sumažinkite ugnį bei dar maždaug keletą minučių troškinkite.
3. Jei naudosite konservuotus pomidorus - juos sutriname iki vientisos masės. Aš pati naudojau pomidorų tyrę, todėl šį žingsnį praleidau. Įspauskite į pomidorus kelias skilteles česnako.
4. Tuomet į verdantį pasūdytą vandenį pilkite maždaug stiklinę (arba mažiau) ryžių. Po poros minučių į puodą dėkite faršo masę. Supilkite pomidorų masę.
5. Viską kartu pavirkite maždaug 10 minučių. Tuo pat metu berkite prieskonius (druskos, pipirų... galite įberti paprikos miltelių, šviežių arba džiovintų bazilikų). Įpilkite keletą šaukštų pomidorų padažo. Ragaukite ir jei reikia berkite daugiau prieskonių.
6. Patiekite su grietine bei skrebučiais. Skanaukite!
7. Pastebėjimas: Jei norisi pasigaminti skrebučių, imame batoną (geriau nelabai šviežią) bei supjaustome nedideliais kubeliais. Beriame į kepimo skardą. Skrudiname orkaitėje, kol tampa traškūs arba dailiai apskrunda.
Gabrielė
Visi namiškiai labai mėgsta pomidorų sriubą. Tad šis recepto variantas mums labai tinka. Faršas priduoda sotumo jausmą, kad net antro patiekalo nesinori;)
Atsakyti
Gabrielė
Atsakyti
Zaneta
Atsakyti