Rageliai su migdoliniu kremu

2018-04-26 Autorius Medėjos blogas

Rageliai su migdoliniu kremu

Ingredientai

    • vienos dienos senumo prancūziški rageliai, perpjauti per pusę: 6
    • migdolų plokštelės (pabarstymui)
    • miltelinis cukrus (pabarstymui)
    Migdolų kremui:
    • kambario temperatūros sviestas: 0,5 stiklinės
    • rudas cukrus: 0,5 stiklinės
    • malti migdolai: 1 stiklinės
    • kiaušiniai: 1 didelio (+ 1 kiaušinio trynio)
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
    • smulki druska: 0,25 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių migdolų kremui suplakame kartu sviestą bei cukrų iki purios masės (plakame maždaug 2 minutes). Tada suberiame maltus migdolus bei gerai išplakame. Sudedame kiaušinį ir trynį, tuomet supilame vanilės ekstraktą. Įmaišome miltus bei druską, išplakame iki vienalytės masės. Migdolinį kremą galite laikyti šaldytuve sandariai uždarytame inde iki 2 savaičių.
  2. 2. Po to orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi. Pasiliekame trečdalį stiklinės migdolų kremo, likusį kremą užtepame ant ragelių. Uždedame ragelių viršutinę dalį, truputį paspaudžiame. Likusį kremą padaliname bei paskleidžiame ant viršaus. Pabarstome migdolų plokštelėmis.
  3. 3. Kepame maždaug 20 minučių, kol ragelio viršus bus aukso rudos spalvos bei kremas bus iškepęs. Jei viršus per greitai pradeda ruduoti, uždengiame su folija. Išėmusios iš orkaitės pabarstome viršų milteliniu cukrumi. Patiekiame šiltą arba kambario temperatūros. Skanaujame!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau ragelių receptų rasite: Ragelių receptai.

Akvilė

Ką tik iškepiau ir jau po degustacijos – rageliai tiesiog nuostabus! Visai šeimai labai gyrė, nerealiai patiko. Gaminimo procesas pakankamai paprastas ir greitas. Ačiū už puikią idėją!
Atsakyti
Kepti obuoliai su varške
(17)