prieskonių mišinys: 1 šaukštelio (cinamonas, imbieras, muskatas ir pan.)
Apliejimui:
ištirpintas baltas šokoladas: 50 gramų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių temperatūros. Kekso formą (26 centimetrų skersmens su skyle) gerai išpurkškiame (ištepame) su aliejumi bei pabarstome miltais.
2. Tuomet dubenyje persijojame sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius bei prieskonius. Atidedame į šalį.
3. Tada kitame dubenyje išplakame kiaušinius, moliūgų tyrę, vanilę, sviestą bei abiejų rūšių cukrų. Įmaišome ištirpintą baltąjį šokoladą.
4. Po to sausus produktus suberiame į šlapius bei išmaišome. Nepermaišome. Maišome tiek, kad įsimaišytų visi miltai.
5. Paruoštą tešlą supilame į kekso formą, išlyginame paviršių. Kepame maždaug 75 minutes. Kepimo pabaigoje patikriname mediniu iešmeliu: jei pagaliukas išlieka sausas – keksas jau iškepęs. Išimame iš orkaitės bei 10 minučių paliekame formoje. Paskui išimame iš formos bei perkeliame ant grotelių pilnai atvėsti.
6. Galiausiai atvėsusį keksą apliejame tirpintu baltuoju šokoladu. Mėgaujamės.:)
7. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.