Šis rikotos apkepas su persimonais – lengvas, purus ir subtilaus skonio desertas ar užkandis, kuris puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek saldžiam pietų akcentui. Rikota suteikia apkepui švelnią kreminę tekstūrą, migdolų miltai prideda lengvo riešutų poskonio, o prinokę persimonai – natūralaus saldumo ir sultingumo.
Keptas karšto oro gruzdintuvėje, šis apkepas išlaiko purumą viduje ir lengvai apskrunda išorėje, sukuriant tobulą balansą tarp traškios plutelės ir minkšto vidaus. Tai sveikesnė alternatyva tradiciniams kepiniams, nes nereikalauja papildomų riebalų ar sudėtingų ingredientų.
Patiekite dar šiltą su šviežiomis uogomis, šlakeliu medaus ar natūraliu jogurtu. Šis apkepas taps jūsų nauju mėgstamu receptu tiek kasdieniam stalui, tiek ypatingoms progoms.
Redaktorės Vaidos komentaras - jeigu vistik norisi kiek saldesnio kepinio, ruošiant tešlą galima įmaišyti šiek tiek medaus, klevų sirupo ar cukraus.