Rikotos apkepas su persimonais

2024-12-31 Autorius greitai_sveikai_skaniai

Rikotos apkepas su persimonais
Šis rikotos apkepas su persimonais – lengvas, purus ir subtilaus skonio desertas ar užkandis, kuris puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek saldžiam pietų akcentui. Rikota suteikia apkepui švelnią kreminę tekstūrą, migdolų miltai prideda lengvo riešutų poskonio, o prinokę persimonai – natūralaus saldumo ir sultingumo.

Keptas karšto oro gruzdintuvėje, šis apkepas išlaiko purumą viduje ir lengvai apskrunda išorėje, sukuriant tobulą balansą tarp traškios plutelės ir minkšto vidaus. Tai sveikesnė alternatyva tradiciniams kepiniams, nes nereikalauja papildomų riebalų ar sudėtingų ingredientų.

Patiekite dar šiltą su šviežiomis uogomis, šlakeliu medaus ar natūraliu jogurtu. Šis apkepas taps jūsų nauju mėgstamu receptu tiek kasdieniam stalui, tiek ypatingoms progoms.

Redaktorės Vaidos komentaras - jeigu vistik norisi kiek saldesnio kepinio, ruošiant tešlą galima įmaišyti šiek tiek medaus, klevų sirupo ar cukraus. 

Ingredientai

    • Rikotos sūris: 200 g.
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Migdolų miltai: 2 valg. š.
    • Kepimo milteliai: 1 arb. š.
    • Persimonai: 1/2 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į dubenį sudėti rikotos sūrį.
  2. 2. Kiaušinį šiek tiek paplakti ir supilti prie rikotos.
  3. 3. Suberti migdolų miltus ir kepimo miltelius.
  4. 4. Viską gerai išmaišyti.
  5. 5. Persimoną supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sudėti į paruoštą masę.
  6. 6. Dar kartą viską permaišyti ir paruoštą masę perkelti į indą, tinkamą kepti karšto oro gruzdintuvėje.
  7. 7. Apkepą kepti karšto oro gruzdintuvėje 170 C temperatūroje apie 25 min. (tikrinti mediniu pagaliuku ar iškepė).
Receptų autorė greitai_sveikai_skaniai
Veganiškas obuolių apkepas
(1)