Tokį rizotą (risotto) prieš keletą metų teko paragauti viename Monte Carlo restorane, sėdint ant nuostabaus jūros kranto. Labai gerai pamenu, kaip tada negalėjau atsižavėti kreminių ryžių ir šviežių krevečių skoniu, kurio niekaip nesulyginsi su "šviežiomis" lietuviškomis krevetėmis... Bet labiausiai patiko patys ryžiai.
Šį receptą atradau savo labai pamėgtoje Gerardo Depardieu "Gurmano knygoje". Knygoje rekomenduojama jį gaminti su norveginiais omarais, aš juos pakeičiau didžiosiomis krevetėmis. Neskaitant lietuviškų ir prancūziškų jūros gėrybių skirtumų - kreminiai, grietinėlėje troškinti ryžiai gavosi tiksliai tokie kaip tada Monte Carlo restorane. Pamėginkite pasiruošti juos ir Jūs. Pažadu, kad skonis fantastiškas. :)