Sluoksniuotas tortilijų ir faršo apkepas

2017-10-17 Autorius oSkanu.lt

Sluoksniuotas tortilijų ir faršo apkepas

Ingredientai

    • tortilijų: 6
    • baklažanų: 1 (didelio)
    • česnako: 2 skiltelių
    • aliejaus: 3 valgomųjų šaukštų
    • jautienos faršo: 500 gramų
    • citrinos sulčių: iš 0,5 citrinos
    • aštrių mėsos prieskonių: 1 žiupsnelio
    • pipirų
    • druskos
    • smulkintų prieskoninių žalumynų: 1 arbatinio šaukštelio
    • tarkuoto fermentinio sūrio: 150 gramų
    • majonezo: 200 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje faršą apkepame su supjaustytu svogūnu bei susmulkintu česnaku, pagardiname mėsos prieskoniais, pipirais bei druska.
  2. 2. Tuomet baklažaną supjaustome kubeliais, taip pat apkepame keptuvėje, paskaniname su pipirais bei druska, apšlakstome citrinų sultimis. Fermentinį sūrį sumaišome su majonezu bei žalumynais.
  3. 3. Tada į aliejumi apšlakstytą kepimo formą dedame vieną tortiliją, tuomet sluoksnį faršo bei aptepame majonezo padažu. Taip sluoksniuojame visas tortilijas. Viršutinę tortiliją aptepame tik majonezo padažu.
  4. 4. Galiausiai kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių.
Maltos mėsos zrazai su grybais
(1)
Tinginių čeburekai iš vaflių
(26)
Takai su malta mėsa ir pupelėmis
(1)