Autorius apie receptą
Salotos su burrata sūriu ir serrano kumpiu yra puikus pavyzdys, kaip galima greitai paruošti išskirtinį, gurmanišką patiekalą namuose, kuris ne tik pasotins, bet ir palepins akį bei gomurį. Šios salotos sukuria puikią pusiausvyrą tarp gaivių daržovių, švelnaus, kreminio burrata sūrio ir subtiliai sūdyto, džiovinto serrano kumpio. Ledkalnio salotos suteikia traškumo ir šviežumo, o balzaminio acto su medumi užuomina subtiliai užbaigia skonio dermę. Šis patiekalas – tai puikus pasirinkimas lengviems pietums, jaukiems vakarams su draugais ar net elegantiškam užkandžiui prie taurės baltojo vyno. Į receptą lengvai įtrauksi sezoniškas daržoves, įvairius žalumynus, taip suteikdamas jam vis kitą skonio akcentą. Tai universalus patiekalas, kuris leis improvizuoti virtuvėje ir džiaugtis kiekvienu kąsniu.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje burrata sūrio galima naudoti šviežią mocarelos sūrį, kuris taip pat suteiks minkštumo ir lengvos kreminės tekstūros patiekalui.
- Serrano kumpį galima pakeisti parmos kumpiu arba itališku prosciutto crudo, kurie yra panašiai plonai pjaustyti ir turi subtilų skonį.
- Vietoje balzaminio acto su medumi tinka naudoti balzaminį kremą arba švelnų obuolių actą su trupučiu medaus.
- Jei nemėgsti pesto padažo, galima pabandyti bazilikų aliejų arba citrinų sulčių ir alyvuogių aliejaus mišinį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Prieš dedant burrata sūrį, išimk jį iš šaldytuvo bent 20 minučių anksčiau, kad jis įgautų kambario temperatūrą ir taptų dar švelnesnis.
- Supjaustytas daržoves gali trumpai apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir šiek tiek druskos – taip jos dar labiau išryškins skonį.
- Jei norisi traškumo, galima įdėti skrudintos duonos kubelių arba skrudintų riešutų, pvz., migdolų ar graikinių riešutų.
- Nepersistenk su druska, nes serrano kumpis pats jau yra pakankamai sūrus.
- Šias salotas galima gardinti šviežiais bazilikų lapeliais ar rukola, kurie suteiks dar daugiau aromato.
Atsiliepimai