Šokoladainiai su kreminiu sūriu

2017-10-17 Autorius Baking Secrets

Šokoladainiai su kreminiu sūriu

Ingredientai

    Tešlai:
    • minkštas sviestas: 0,5 puodelio (1 puodelis – 250 ml)
    • cukrus: 1 puodelio (~200 gramų)
    • druska: žiupsnelio
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 0,75 puodelio (~120 gramų)
    • kakava: 3 šaukštų
    • actas: 1 šaukštelio
    • vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio
    • raudoni maistiniai dažai
    Įdarui:
    • kreminis sūris: 225 gramų (pvz: "Philadelphia")
    • kiaušiniai: 1
    • cukrus: 3,5 šaukšto
    • vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Riebalais ištepame bei kepimo popieriumi išklojame 20×20 centimetrų dydžio kvadratinę kepimo formą.
  2. 2. Tuomet dubenyje išsukame minkštą sviestą bei cukrų, kol masė taps puri. Sumušame kiaušinius, išmaišome.
  3. 3. Tada įmaišome kakavą, vanilę, po to maistinius dažus bei actą. Po kiekvieno ingrediento gerai išmaišome.
  4. 4. Miltus, druską sumaišome atskirame dubenyje bei suberiame į tešlą. Sujungiame visus produktus. Tik nepermaišome.
  5. 5. Ketvirtadalį tešlos atidedame į kitą dubenį, o likusią tešlą supilame į paruoštą kepimo formą.
  6. 6. Po to įdarui kreminį sūrį, kiaušinį, cukrų bei vanilę išplakame iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų. Paskirstome sūrio mišinį ant tešlos.
  7. 7. Tada šaukštu po nedidelį gabalėlį ant įdaro viršaus paskirstome likusią tešlą, vėliau peiliu arba mentele padarome zigzagus, kad tešla bei įdaras tarpusavyje susimaišytų.
  8. 8. Galiausiai kepame 30 minučių (arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, jis liks sausas beo švarus). Skanaujame!
Juodojo miško desertas su vyšniomis
(2)
Cukruoti riestainiai
(6)