Šokoladiniai ir vaniliniai smaližių blyneliai

2018-08-23 Autorius Kuras kūnui

Šokoladiniai ir vaniliniai smaližių blyneliai

Ingredientai

    • migdolų miltai: 60 gramų
    • kokosų miltai: 60 gramų
    • kokosų aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • migdolų pienas*: 200 mililitrų
    • vanduo: ~50-80 mililitrų
    • kiaušiniai: 4 (dideli)
    • ekologiškas vanilės ekstraktas: kelių lašelių
    • neskrudinti kakavos milteliai: 1 valgomojo šaukšto
    • stevija: žiupsnelio (nėra būtina)
    • alyvų aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pastebėjimas: Šiame recepte yra naudojamas naminis migdolų pienas. Jo pasigaminti yra labai paprasta - 50 gramų migdolų pamirkome per naktį, ryte perplauname, suplakame maisto plaktuvu su 250 mililitrų vandens bei perkošiame per sietelį. Išspaudos idealiai tiks su uogomis, sveikam užkandžiui arba į įvairius desertus ir kepinius.
  2. 2. Iš pradžių sumaišome visus tešlai skirtus ingredientus. Leidžiame tešlai pastovėti maždaug 10–15 minučių. Kuo ilgiau tešla pastovi – tuo ji tampa tvirtesnė, šitaip lengviau tampa kepti blynelius.
  3. 3. Tuomet padaliname tešlą į du dubenėlius bei vieną sumaišome su neskrudintos kakavos milteliais, o kitą – su vanile.
  4. 4. Tada ant įkaitusio alyvų aliejaus šaukštu formuojame nedidelius blynelius. Vienam blyneliui – vienas kupinas valgalgomasis šaukštas tešlos.
  5. 5. Apverčiame atsargiai plona blynų mentele (tešla trapi).
  6. 6. Galiausiai per sietelį papudruojame kokosų miltais bei patiekiame su mėgiamomis uogomis. Mėgaujamės!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau blynelių receptų rasite: Blyneliai.

Atsakinėjama į Komentarą

Moliūgų blyneliai su pienu ir imbieru
(2)