Švediškos bandelės

2018-03-21 Autorius oSkanu.lt

Švediškos bandelės

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: ~430-500 gramų
    • pienas: 1 puodelio
    • sviestas: 75 gramų
    • šviežios mielės: 25 gramų (ar 8-9 gramų sausų)
    • cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • kiaušiniai: 1
    • maltas kardamonas: 1 arbatinio šaukštelio (šį kartą nenaudojau)
    • kiaušiniai: 1 + šlakelis pieno (bandelių aptepimui)
    Įdarui:
    • marcipano masė: ~200 gramų (ar aviečių uogienė)
    • 35% riebumo grietinėlė: ~500 gramų
    • miltelinis cukrus
    • grietinėlės standiklis: 0,5 pakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į didesnį dubenį suberiame miltus, padarome duobutę, sudedame mieles bei įpilame šiek tiek šilto pieno, paliekame kelioms minutėms.
  2. 2. Tuomet likusį pieną su sviestu pašildome, kol sviestas išsilydys, pravėsiname bei supilame į dubenį su miltais ir mielėmis. Suberiame cukrų, druską, kardamoną (jei naudosite) bei įmušame kiaušinį. Užminkome tešlą. Minkome ganėtinai ilgai, kol tešla taps beveik nelimpanti prie rankų (maždaug 10–15 minučių), nors truputį bus lipni (jei atrodo, kad tešla nevaldoma, pridedame dar truputį miltų). Suformuojame kamuoliuką, įdedame atgal į dubenį, uždengiame švariu rankšluostėliu arba maistine plėvele bei paliekame šiltai pakilti (maždaug 60-90 minučių). Turėtų pakilti maždaug dvigubai.
  3. 3. Kai tešla pakyla, lengvai perminkome, padaliname ją į 15 lygių dalių bei suformuojame apvalias gražias bandeles, palikdamos nemažus tarpus sudedame jas ant skardos, išklotos su kepimo popieriumi, pridengiame ir leidžiame dar kartą pakilti maždaug 30–40 minučių.
  4. 4. Po to pakilusias bandeles aptepame kiaušinio bei pieno plakiniu ir dedame į orkaitę, įkaitintą iki 210–220 laipsnių temperatūros, kepame maždaug 10 minučių.
  5. 5. Iškepusias bandeles atvėsiname, tuomet perpjauname perpus išilgai, su šakute truputį išskobiame bandelių apatinę dalį.
  6. 6. Išskobtus trupinius suberiame į dubenį, sudedame marcipaną bei užpilame maždaug 2–3 valgomuosius šaukštus grietinėlės, viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Tepame ją į bandelių išskobtas vietas.
  7. 7. Likusią atšaldytą grietinėlę išplakame, į plakimo pabaigą pagal skonį beriame miltelinį cukrų bei grietinėlės standiklį. Krečiame į konditerinį maišelį su antgaliu bei gražiai negailedamos išspaudžiame kremo ant kiekvienos bandelės apatinės dalies, atsargiai vos vos spausdamos uždedame bandelių viršutines dalis, užbarstome milteliniu cukrumi. Skanaujame!

Inga

Nenoriu izeisti,bet ar recepto autore ragavus Semlőr ?Katastrofa ne Semliorai
Atsakyti
Bemielės cinamoninės bandelės su riešutais
(4)
Grūdėtos bandelės su daug sėklų
(1)