Traški jautiena (arba kiauliena) su brokoliais

Ingredientai

    • minkšta jautiena: 300 gramų (arba kiauliena)
    • kukurūzų krakmolas: 3 valgomųjų šaukštų
    • brokoliai: 1
    • imbiero šaknys: ~5 centimetrų gabaliuko
    • česnakas: 2 skiltelių
    • citrinos sultys: iš 2 vnt.
    • sojos padažas: 5 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 5 valgomųjų šaukštų
    • aliejus (kepimui)
    • aitriujų paprikų dribsniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • svogūnų laiškai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mėsytę supjaustykite plonomis siauromis juostelėmis. Kiekvieną jų iš visų pusių apvoliokite krakmole.
  2. 2. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų bei apkepkite jautienos gabalėlius. Kepkite dalimis, kad gabalėliai nesiliestų vienas prie kito, aliejų įkaitinkite labai gerai bei kepkite ant didelės liepsnos, kol mėsa bus tamsiai ruda. Išimkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų nereikalingas aliejaus perteklius.
  3. 3. Po to padažui keptuvėje įkaitinkite du šaukštus aliejaus, sudėkite žiedynais išskirstytą brokolį, pabarstykite aitriosios paprikos dribsniais bei pakepinkite maišydamos maždaug kelias minutes. Imbierą bei česnaką sutarkuokite bei sudėkite į keptuvę. Pakepkite maždaug 60 sekundžių pamaišydamos.
  4. 4. Išspauskite citrinų sultis, sumaišykite jas su sojų padažu bei cukrumi, supilkite į keptuvę, pakaitinkite. Tada į padažą sudėkite jautieną bei svogūnų laiškus, išmaišykite, maždaug 60 sekundžių pakaitinkite ir tiekite. Skanaukite!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau jautienos receptų rasite: Jautienos receptai.

Atsiliepimai

Korėjietiškas bibimbap su kynva ir jautiena
(2)
Nachos receptas su jautienos faršu ir sūriu
(1)
Sumuštiniai su jautienos steiku ir gaiviu padažu
(1)
Jautienos troškinys su daržovėmis vyno padaže
(4)
Mėsos pyragas KROKODILAS
(11)