Veršienos ir špinatų sriuba

Ingredientai

    • veršienos kulninė su kauliukais: 500 gramų (arba kiauliena)
    • špinatai: 200 gramų
    • bulvės: 4-5
    • morkos: 2
    • saliero kotai: 1-2
    • pievagrybiai: 3-4
    • malta saldžioji paprika: 0,5 šaukštelio
    • druska
    • pipirai
    • svogūnai: 1
    • sviestas: 1 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia užkaičiame 4 litrus vandens bei sudedame į jį nuplautą mėsą, nuluptą subadytą svogūną. Tada įberiame druskos bei verdame maždaug 30-40 minučių.
  2. 2. Tuomet pievagrybius nulupame, supjaustome norimo dydžio gabalėliais bei pakepiname svieste su šiek tiek druskos.
  3. 3. Po to suberiame į sriubą nuskustas, nuplautas bei supjaustytas bulves ir morkas, pipirus, paprikos miltelius. Po maždaug 7-10 minučių suberiame susmulkintus saliero kotus, pakepintus grybus bei nuplautus, smulkiai sukapotus špinatus, išmaišome ir po 3- 4 minučių ugnį išjungiame.
  4. 4. Galiausiai skanaujame sriubą, pagardinusios grietinėle ir petražolėmis.

Atsiliepimai

Elytė

Mūsų šeimoje labai pamėgta sriubytė. Ir sotu ir labai skanu. Dėkavojam už receptą:)))
Atsakyti
Trinta šampinjonų sriuba su pienu ir grietinėle
(2)
Beatos trinta daržovių sriuba
(1)
Trinta salierų sriuba su vištiena
(2)
Kreminė veganiška burokėlių sriuba su greipfrutų sultimis ir traškiu tofu
(1)