1. Iš pradžių vištienos krūtinėlę įtrinkite sausomis garstyčiomis, druska bei pipirais. Garstyčių nepagailime! Kuo daugiau įtrinsime, tuo gražiau apkeps vištienos krūtinėlė bei susidarys traški plutelė.
2. Tuomet porą susipjaustome maždaug 1 centimetro kubeliais.
3. Po to keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų bei sudėkite vištienos krūtinėles. Apkepinkite abi krūtinėlės puses, kad dailiai parustų. Svarbiausia vištienos nereikia perkepti. Stebime, kaip gražiai pabalsta kepama krūtinėlė, o tai ženklas, kad ji jau yra pakankamai iškepusi. Kaip galite pastebėti, krūtinėlės viena pusė visada yra storesnė, todėl norint, kad tolygiai iškeptų, tiesiog įpjauname peiliu tą storąją pusę.
4. Šalia apkeptos vištienos, į kitą keptuvės kraštą dėkite porus. Kepinkite.
5. Po to pilkite vyną. Įspauskite česnako skilteles, dėkite grūdėtąsias garstyčias, pilkite grietinėlę, truputį vandens bei troškinkite. Ragaukite, jei norisi dar druskos, pagardinkite.
6. Šitaip paprastai, bet labai labai gardžiai galima pasigaminti vištieną. Skanaus!