Vištienos krūtinėlė porų ir garstyčių padaže

2018-03-11 Autorius oSkanu.lt

Vištienos krūtinėlė porų ir garstyčių padaže

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 2-3
    • porai: 2 (mažų)
    • sausas baltas vynas: 0,5 stiklinės
    • grūdėtosios garstyčios: 1 kupino šaukštelio
    • sausos garstyčios: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 3-4 skiltelių
    • alyvuogių aliejus
    • 35% riebumo grietinėlė: 150-200 mililitrų
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos krūtinėlę įtrinkite sausomis garstyčiomis, druska bei pipirais. Garstyčių nepagailime! Kuo daugiau įtrinsime, tuo gražiau apkeps vištienos krūtinėlė bei susidarys traški plutelė.
  2. 2. Tuomet porą susipjaustome maždaug 1 centimetro kubeliais.
  3. 3. Po to keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų bei sudėkite vištienos krūtinėles. Apkepinkite abi krūtinėlės puses, kad dailiai parustų. Svarbiausia vištienos nereikia perkepti. Stebime, kaip gražiai pabalsta kepama krūtinėlė, o tai ženklas, kad ji jau yra pakankamai iškepusi. Kaip galite pastebėti, krūtinėlės viena pusė visada yra storesnė, todėl norint, kad tolygiai iškeptų, tiesiog įpjauname peiliu tą storąją pusę.
  4. 4. Šalia apkeptos vištienos, į kitą keptuvės kraštą dėkite porus. Kepinkite.
  5. 5. Po to pilkite vyną. Įspauskite česnako skilteles, dėkite grūdėtąsias garstyčias, pilkite grietinėlę, truputį vandens bei troškinkite. Ragaukite, jei norisi dar druskos, pagardinkite.
  6. 6. Šitaip paprastai, bet labai labai gardžiai galima pasigaminti vištieną. Skanaus!
Vištienos gabalėliai su medaus padažu
(1)
Suvožtinis su kepta vištiena ir mocarela
(1)