Vištienos stroganovas su grietine, pomidorų tyre ir marinuotais agurkais

Autorius apie receptą

Tai tikrai nėra klasikinis stroganovas, nes jis būdavo gaminamas su jautiena. Tačiau pasaulyje šiomis dienomis yra pačių įvairiausių stroganovo variantų. Tad šį kartą noriu su Jumis pasidalinti labai populiaria vištienos troškinio versija su grietine ir marinuotais agurkėliais. Skonis tikrai nuostabus. Galiu prižadėti, kad ateityje daug dažniau norėsite šitaip ruošti vištieną. Labai skanūs pietūs arba vakarienė garantuoti. Einame gaminti jau dabar, visiškai nieko nelaukdami! :) 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vištienos filė galima keisti vištienos šlaunelių mėsa be odos ir kaulų – ji sultingesnė ir aromatingesnė.
  • Pomidorų tyrę galima keisti smulkintais konservuotais pomidorais arba naminiu pomidorų padažu be priedų.
  • Grietinę galima keisti graikišku jogurtu.
  • Vištienos sultinį galima keisti daržovių arba jautienos sultiniu, priklausomai nuo turimo pasirinkimo.
  • Marinuotus agurkėlius galima keisti raugintais agurkais, kurie suteiks rūgštesnę natą.
  • Saldžiųjų paprikų miltelius galima papildyti švelnia rūkytos paprikos alternatyva – suteiks gilumo ir aromato.
  • Paukštienos prieskonius galima rinktis pagal skonį – tinka itališki žolelių mišiniai ar džiovinti bazilikai su čiobreliais.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Vištieną apvoliokite prieskoniuose bent 10 minučių prieš kepimą – taip mėsa įgaus daugiau skonio.
  • Svogūnus kepkite, kol jie taps auksinės spalvos – tai suteiks saldumo visam patiekalui.
  • Prieš dedant grietinę į karštą troškinį, ją galite sumaišyti su keliais šaukštais karšto padažo – taip išvengsite grietinės sušokimo.
  • Patiekalas puikiai tinka laikyti šaldytuve – skonis kitą dieną tampa dar ryškesnis.
  • Jei norite tirštesnio padažo, į troškinį galima dėti daugiau miltų arba šiek tiek krakmolo, išplakto su vandeniu.

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištieną supjaustykite juostelėmis bei apvoliokite mėgstamuose paukštienos prieskoniuose.
  2. 2. Tada susmulkinkite svogūną.
  3. 3. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus.
  4. 4. Keptuvėje apkepinkite vištieną ir svogūnus.
  5. 5. Tuomet užberkite miltus bei gerai išmaišykite. Užpilkite sultinį, pomidorų tyrę, paprikos miltelius, druską ir pipirus.
  6. 6. Uždenkite bei troškinkite ant mažos ugnies maždaug 15 minučių.
  7. 7. Po to agurkėlius supjaustykite nedideliais kubeliais.
  8. 8. Į troškinį sudėkite grietinę, agurkėlius, užvirinkite bei nukelkite nuo ugnies.
  9. 9. Skanaukite su virtais ryžiais!

Atsiliepimai

Aldona

Na, galiu pripažinti, kad tikrai labai skaniai gavosi. Labai patinka! :)
Atsakyti
Tortilijos su mėsa, daržovėmis ir skaniu padažu
(5)
Spagečiai su vištiena ir krevetėmis
(3)
Fettuccine makaronai su vištiena ir baltuoju padažu
(46)
Vištienos kukuliai su sūriu ir naminiu pomidorų padažu
(2)