Aš šį kartą savo vištienos troškinį nusprendžiau gaminti su šviežiais kopūstais (patikėkite, troškinti švieži kopūstai itin gerai pavyksta), bet galima gaminti su raugintais. Toks ganėtinai paprastas, naminis troškinys su vištiena, sriuba bei karštas patiekalas - tarsi du viename...
1. Iš pradžių keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus bei apkepkite susmulkintus svogūnus.
2. Kai jau svogūnai suminkštėja, suberkite kubeliais supjaustytas morkas.
3. Kai jau ir morkos apkepa, sudėkite mažais kubeliais supjaustytą vištieną.
4. Pagardinkite pagal savo skonį druska, pipirais ir krapais, įspauskite česnako skilteles.
5. Tuomet, kai vištiena apkepa, suberkite kubeliais supjaustytas bulves. Įdėkite lauro lapelių, užpilkite trupučiu vandens, uždenkite bei troškinkite dar maždaug 5 minutes.
6. Po to suberkite plonais šiaudeliais supjaustytus kopūstus bei žiedynais išskirstytus kalafiorus. Dar patroškinkite, kol visos daržovės bus minkštos bei patiekite su grietine (skanu ir be jos, jei norisi sveikiau).
Atsiliepimai