Vyšnių pyragas

2017-12-13 Autorius oSkanu.lt

Vyšnių pyragas

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltų: 300 gramų
    • cukraus: 50 gramų
    • vanilinio cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druskos: žiupsnelio
    • sviesto: 100 gramų
    • kiaušinių: 1
    Įdarui:
    • cukraus: 100 gramų
    • vyšnių: 500 gramų (tinka ir šaldytos)
    • krakmolo: 1 valgomojo šaukšto
    Vaniliniam padažui:
    • cukraus: 1 valgomojo šaukšto
    • vanilinio cukraus: 1 valgomojo šaukšto
    • kiaušinių tryniai: 2
    • krakmolo: 1 valgomojo šaukšto
    • grietinėlės: 300 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia iš nurodytų ingredientų užminkome kietą tešlą, suvyniojame į maistinę plėvelę bei mažiausiai 30 minučių palaikome šaldytuve.
  2. 2. Tuomet iškočiojame iš tešlos apskritą lakštą (truputį tešlos atidedame). Įklojame lakštą į 23 centimetrų skersmens skardą, subadome šakute. Tešlos lakštą užklojame su kepimo popieriumi bei įberiame žirnių, kad kepant tešlos kraštai nenuslystų. Dedame į iki 210 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepame maždaug 10 minučių.
  3. 3. Vyšnias nuplauname, išimame kauliukus, nuvarviname.
  4. 4. Po to sudedame uogas ant pusiau iškepusio papločio, apibarstome cukraus bei krakmolo mišiniu, ant viršaus sutrupiname likusią tešlą. Kepame iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol paviršius gražiai paruduoja.
  5. 5. Tuo metu kol pyragas kepa, paruošiame vanilinį padažą: puode sumaišome grietinėlę, kiaušinių trynius, cukrų bei krakmolą, nuolatos maišydamos šluotele kaitiname mišinį ant mažos ugnies, kol sutirštės. Atvėsiname, įmaišome vanilinį cukrų.
  6. 6. Galiausiai vyšnių pyragą patiekiame karštą arba atvėsintą su vaniliniu padažu. Skanaujame!
Pyragas su šaldytomis uogomis
(1)